Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Víťazná premiéra Marinčina potešila nielen trénera olejárov
Zdielať na

Víťazná premiéra Marinčina potešila nielen trénera olejárov

Zdroj: sita, Martin Marinčin obliekol dres Edmontonu

EDMONTON / Slovenský obranca Martin Marinčin si vo štvrtok v drese Edmontonu odkrútil debut v zámorskej hokejovej NHL ozdobený vysokým víťazstvom nad favorizovaným Coloradom 8:2.

Dvadsaťjedenročný Košičan (nar. 18. februára 1992) odkorčuľoval 15:25 min, v štatistikách mal jednu plusku, dva hity a dve trestné minúty. Oilers dorazili súpera v poslednej tretine, ktorú vyhrali 4:0.

"Silnému Coloradu sme nadelili osmičku, zvíťazili sme, a tak je moja spokojnosť dvojnásobná. Zo začiatku sa mi trochu klepali nohy, ale postupom času nervozita opadla a potom to už bolo v pohode," opísal svoje pocity z debutu v NHL Martin Marinčin v rozhovore pre špecializovaný portál Hokej.sk.

V šatni Oilers ho spoluhráči privítali štandardne

"Potriasli sme si rukami, chlapci mi zablahoželali k postupu do NHL. Všetci sa už ale v podstate sústredili na zápas, do ktorého nezostávalo veľa času," pokračoval pre Hokej.sk Marinčin. Dôvera trénera ho potešila, veď na ľade absolvoval viac ako štvrtinu duelu a príležitosť dostal aj v presilovkách. "Prekvapilo ma to a potešilo zároveň. Takúto dôveru trénera som sám nečakal. Uvidíme, čo bude ďalej," dodal mladý obranca.

Košický bek po premiére v prestížnej profilige nerozmýšľa nad možnou účasťou na februárových ZOH v Soči. "Mám za sebou len prvý krok a snažím sa využiť príležitosť, ktorú mi Edmonton poskytol. Ak zaujmem reprezentačných trénerov natoľko, aby ma zavolali na olympiádu, tak budem samozrejme veľmi šťastný. Teraz sa ale musím v prvom rade sústrediť na svoju prácu," dodal pre Hokej.sk Marinčin.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články