Polojasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tatar prišiel o tri zuby! Daň za dva góly Philadelphii
Zdielať na

Tatar prišiel o tri zuby! Daň za dva góly Philadelphii

DETROIT / Dva góly slovenského hokejistu Tomáša Tatara nestačili Detroitu na víťazstvo v stredajšom stretnutí zámorskej NHL proti Philadelphii.

Red Wings síce po polovici zápasu viedli 3:1, ale napokon sa tešili Andrej Meszároš a jeho spoluhráči z Flyers. Štyri kanadské body dosiahol v súboji Sean Couturier za dva góly a rovnaký počet asistencií. Tatara po stretnutí vyhlásili za druhú hviezdu. Proti Flyers sa prezentoval šiestimi streleckými pokusmi počas 16:16 min na ľade. V 21 stretnutiach ročníka 2013/2014 nazbieral slovenský krídelník jedenásť bodov za päť gólov a šesť asistencií.

"Mali sme zápas vo svojich rukách, prehrali sme si ho v tretej tretine. Prestali sme hrať a korčuľovať. Philadelphia zobrala zápas do svojich rúk, stala sa lepším mužstvom a strelila aj góly," priznal po stretnutí podľa Detroit Free Press Tomáš Tatar. Dvadsaťtriročný útočník v stretnutí, v ktorom prvýkrát v kariére v NHL strelil dva góly, prišiel po zásahu hokejkou súpera do tváre aj o tri zuby.

Andrej Meszároš odohral 13:07 min a mal jednu strelu. Detroit nastúpil prvýkrát po viac ako siedmich rokoch bez dvojice Pavel Daciuk, Henrik Zetterberg v zostave. Naposledy nehral ani jeden z týchto skvelých útočníkov v drese Red Wings 18. apríla 2006 pri prehre 3:6 s Nashville. Philadelphia vyhrala len tretí zápas v Detroite od sezóny 1989/1990, druhý v riadnom hracom čase. Red Wings vyhrali doma nad Flyers osemnásť duelov. "V roku 1989 som ešte nebol ani na svete, tak som o tom ani nevedel," povedal Sean Couturier.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk/fb

sita

Súvisiace články