Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Marinčina povolali do prvého tímu, Handzuš stále chorý
Zdielať na

Marinčina povolali do prvého tímu, Handzuš stále chorý

EDMONTON / Nevyrovnané výkony hokejistov Edmontonu Oilers donútili konať trénera Dallasa Eakinsa a generálneho manažéra Craiga MacTavisha, v stredu urobil šesť presunov v zostave

Do prvého tímu sa dostal aj slovenský obranca Martin Marinčin. Z farmy z Oklahoma City putoval do prvého tímu spolu s Coreym Potterom a Antonom Landerom, opačným smerom zamierili Denis Grebeškov a Will Acton. Vedenie Oilers navyše zaradilo na listinu zranených hráčov brankára Iľju Bryzgalova.

Marinčin odohral v tejto sezóne za Oklahomu City 20 stretnutí, v ktorých strelil dva góly, pridal štyri asistencie a má štyri plusové body. Dvadsaťjedenročný Košičan, ktorý Slovensko reprezentoval na viacerých mládežníckych šampionátoch, hrá na seniorskej úrovni druhú sezónu. V NHL by mohol debutovať už vo štvrtok v súboji s Coloradom.

Handzuš je chorý, nebude hrať ani vo štvrtok

Slovenský hokejista Michal Handzuš by nemal nastúpiť vo štvrtkovom zápase Chicaga na ľade Minnesoty v zámorskej NHL. Banskobystričan pre chorobu necestoval s mužstvom v stredu do St. Paul. Handzuš chýbal v zostave Blackhawks z rovnakého dôvodu už v utorok proti Dallasu. Do St. Paul neodišiel s mužstvom ani ďalší stabilný člen základného kádra Andrew Shaw, ktorý sa zranil v súboji so Stars po náraze na mantinel. Bližšie informácie o zdravotnom stave Shawa nie sú známe.

Pri absencii dvojice útočníkov povolalo vedenie Blackhawks z farmy v Rockforde Jeremyho Morina a Joakima Nordströma. Handzuš vinou zdravotných problémov odohral v tejto sezóne za Chicago trinásť stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a na ďalšie tri prihral.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články