Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
KHL: Slovan doma prehral s CSKA Moskva 2:3
Zdielať na

KHL: Slovan doma prehral s CSKA Moskva 2:3

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s CSKA Moskva 2:3.

Rovnakým výsledkom tomuto súperovi podľahli doma aj v minulej sezóne. Bratislavčania majú po osemnástich zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 13. miesto. Slovan prehral aj v treťom vzájomnom zápase s CSKA Moskva, v minulej sezóne doma 2:3 a vonku 1:4.

V pondelok viedli domáci v Slovnaft aréne gólom J. Mikúša zo 4. min, no hostia v úvode III. tretiny otočili presnými zásahmi Pervyšina a Fefelova. Vyrovnanie zabezpečil v 52. min Kukumberg, no ďalší gól - víťazný pre CSKA pridal v 55. min I. Filppula. Najbližšie Slovan v KHL nastúpi v sobotu 26. októbra, keď sa od 15.00 h SELČ predstaví na ľade Severstaľu Čerepovec.

Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Góly: 4. J. Mikúš (Bartovič), 52. Kukumberg (Mojžíš, Sigalet) - 42. Pervyšin (Širokov), 48. Fefelov (I. Grigorenko, Neprjajev), 55. I. Filppula (I. Zubov, Širokov)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1 oslabenia: 0:1, rozhodovali: Bondar, Gusev - Birin, Sazonov, 10 055 divákov

Slovan: Janus - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, L. Hudáček - M. Daňo, Matoušek, R. Mráz
CSKA: Staňa - Mišarin, Pervyšin, Gončarov, Naumenkov, D. Markov, Ogurcov, Kurbatov - Žarkov, Prochorkin, I. Grigorenko - I. Zubov, I. Filppula, Širokov - Morozov, Neprjajev, Saprykin - Ľubimov, Fefelov, F. Fiodorov - Zajnullin

Slovan začal aktívne a súpera zaskočil početnou streľbou, no brankára CSKA Staňa previedol niekoľko výborných zákrokov. V 4. min J. Mikúš zaviezol puk do útočného pásma, na ľavom krídle prihral kapitánovi Bartovičovi, ktorého odrazený pokus poslal J. Mikúš za Staňu - 1:0. V 10. min pri vylúčení J. Mikúša poslal nahodený puk Pervyšina za Janusov chrbát útočník Saprykin, no arbitri ho po konzultácii neuznali pre hru ruského hráča vysokou hokejkou. Janus si potom poradil s hosťujúcim I. Filppulom, ktorý sa snažil prepasírovať puk za jeho chrbát.

V úvode II. tretiny Staňa zneškodnil pokus L. Hudáčka spomedzi kruhov a na opačnej strane Janus zachraňoval strelu Fefelova. Brankár Slovana uspel aj pri šanci obrancu Mišarina. V 29. min unikol obrane hostí Kukumberg, no radosť z gólového zakončenia mu vzali arbitri, ktorí pred akciou odpískali faul Daňa. Kukumberg vzápätí trafil Staňove betóny a v 34. min puk po jeho strele schoval gólman CSKA v lapačke. Pred druhou sirénou mohol vyrovnať Prochorkin, no Janus nemal s jeho pokusom problémy.

Na začiatku tretej časti mali hostia 53-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov, ktorú využil strelou z ľavého kruhu obranca Pervyšin - 1:1. Šancu Slovana v 46. min nevyužil M. Daňo, keď po prihrávke od R. Mráza švihom ohrozil Staňu. Hráči CSKA udreli druhýkrát v 48. min, po skončení oslabenia unikol I. Grigorenko, prihral Fefelovovi a ten poľahky skóroval. Vyrovnanie zabezpečil v 52. min Kukumberg, ktorý spoza obrancu prekonal Staňu - 2:2. Radosť domácich priaznivcov trvala len necelé štyri minúty, pretože v 55. min v rohu klziska vybojoval puk Širokov, cez I. Zubova sa dostal k I. Filppulovi a ten pomedzi Janusove betóne upravil na konečných 2:3. V poslednej minúte hral Slovan bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Slovan-CSKA Moskva

Súvisiace články