Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
VIDEO. Ďalšia brutalita v NHL. Kronwall na ľade v bezvedomí
Zdielať na

VIDEO. Ďalšia brutalita v NHL. Kronwall na ľade v bezvedomí

COLORADO / NHL rieši ďalší tvrdý zákrok, po ktorom ostal hokejista na ľade ležať v bezvedomí. Obranca Detroitu Niklas Kronwall totiž utrpel po tvrdom narazení na mantinel od Codyho McLeoda v štvrtkovom zápase v Colorade otras mozgu a reznú ranu na pravom uchu.

Vyzeralo to hrôzostrašne

Švédsky hokejista nedohral stretnutie po tom, čo ho v úvodnej tretine v rohu klziska domáci útočník zozadu tvrdo narazil na mantinel. Kronwalla museli vyniesť z ľadovej plochy na nosidlách. "Vyzeralo to hrôzostrašne. Ležal na ľade a nevnímal," opísal situáciu Kronwallov spoluhráč a krajan Jonathan Ericsson. Potom pre web freep.com dodal: "Chvíľu bol v bezvedomí, potom sa začal niečo pýtať. Nevedel o ničom. Keď sme zistili, že bude v rámci možností v poriadku, uľavilo sa nám."

V šatni už normálne komunikoval

Podľa informácií oficiálnej webstránky súťaže dokázal severan už v šatni pohybovať všetkými končatinami a nemuseli ho transportovať do nemocnice. "Bol čulý a normálne komunikoval s lekárom. Má narazenú hlavu, uvidíme, ako sa bude cítiť v piatok," povedal pre nhl.com generálny manažér Red Wings Ken Holland. Detroit vyhral v Pepsi Center 4:2 a pripravil domácim prvú prehru v ročníku.

Tvrdý muž to na oplátku schytal...

Paradoxne, práve Kronwall je hráčom, ktorý je známy tým, že rozdáva "hity" často aj za hranicou dovoleného. Po odchodoch Nicklasa Lidströma a Briana Rafalského sa stal najvyťažovanejším obrancom "červených krídel", v prebiehajúcej sezóne nazbieral v ôsmich zápasoch šesť kanadských bodov (1+5). McLeod dostal v zápase od rozhodcov 5 minút za narazenie na mantinel plus trest do konca zápasu. Na jeho zákrok si teraz posvieti aj ligová disciplinárka na čele s Brendanom Shanahanom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Niklas_Kronwall_bezvedomie_na ľade

isifa.com

Súvisiace články