Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO. Slovan to na pražský LEV vie! Zaslúžene zvíťazil 5:2
Zdielať na

VIDEO. Slovan to na pražský LEV vie! Zaslúžene zvíťazil 5:2

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad HC Lev Praha 5:2 a pripísali si štvrtý triumf v rade.

Bratislavčania majú po šestnástich zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie poskočili zo 14. na 12. miesto.

Slovan v piatom vzájomnom zápase dosiahol štvrtý triumf, premiérovo sa duel medzi oboma mužstvami neskončil jednogólovým víťazstom jedného z tímov.

V utorok sa v Slovnaft aréne zapísali do streleckej listiny postupne Vondrka, Netík a Ölvecký, kontaktný gól hostí dosiahol v 47. min Ridderwall. Gólom do prázdnej bránky zvýšil vedenie Slovana Netík, Birner vzápätí znížil a definitívnu bodku za duelom dal opäť do opustenej bránky hostí Miklík.

Najbližšie Slovan v KHL nastúpi vo štvrtok 17. októbra, keď od 19.30 h privíta na vlastnom ľade lotyšský klub Dinamo Riga.

Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - HC Lev Praha 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Góly: 5. Vondrka (Ölvecký, Miklík), 19. Netík (J. Mikúš, Kutlák), 37. Ölvecký (Vondrka, Miklík), 59. Netík (Bartovič), 60. Miklík - 47. Ridderwall (Sekáč), 59. Birner (O’Byrne, Řepík)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Řepík (Lev) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Wiegand (Švaj.), Sergejev - Golovľov, Šeľanin (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Janus - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, L. Hudáček - M. Daňo, Matoušek, R. Mráz
Lev Praha: Vehanen - Jaakola, O’Byrne, Ševc, Gragnani, Nakládal, O. Němec, Humphries - Thörnberg, Zackrisson, Klepiš - Sekáč, Azevedo, Ridderwall - Danielsson, Christensen, J. Novotný - Řepík, P. Vrána, Birner

Aktívnejšie síce začali hostia, ale prvý gól dosiahol domáci Slovan. V 5. min Ölvecký v prečíslení prihral Vondrkovi, ktorý blafákom prekonal Vehanena - 1:0. O minútu neskôr sa na opačnej strane dostal do šance Birner, ale Janus bol pripravený. Slovan potom nevyužil presilovku, počas ktorej si nevypracoval ani jednu príležitosť. Pred prvou sirénou ešte putoval na trestnú lavicu J. Novotný a kombinačnú akciu "belasých" zakončil gólom Netík - 2:0.
V úvode druhej časti unikli v oslabení Ölvecký s Netíkom, ale Vehanen si s touto akciou poradil. V 26. min sa puk dostal k voľnému obrancovi Jaakolovi, no poslal ho len do klbka hráčov pred Janusom. Bratislavský gólman si neskôr poradil aj s pokusmi Němca či Azeveda, na opačnej strane Sersen neprekonal Vehanena. Podarilo sa to až v 37. min Ölveckému, ktorého pred bránkou našiel Vondrka a center druhého útoku usmernil puk za chrbát brankára hostí - 3:0.
Hráči pražského klubu sa snažili o kontaktný gól, ktorý prišiel po sérií vylúčení v 47. min: v útočnom pásme získal puk Sekáč, posunul ho na Ridderwalla a ten spomedzi kruhov prestrelil Janusa - 3:1. Vzápätí mohol pridať druhý gól hostí Řepík, no jeho pokus skončil vysoko nad. Ďalšiu možnosť skorigovať zmaril v 56. min Klepiš. Hostia hrali od 58. min so šiestimi hráčmi a bez gólmana Vehanena, do prázdnej bránky pridal štvrtý gól Slovana útočník Netík. Birner síce vzápätí strelil druhý gól hostí, ale definitívnu bodku za duelom dal opäť do prázdnej bránky Miklík.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Slovan-LEV Praha

Súvisiace články