Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovan privíta Lev Praha. Belasí chcú opäť zvíťaziť
Zdielať na

Slovan privíta Lev Praha. Belasí chcú opäť zvíťaziť

Zdroj: HC Slovan-HC LEV

BRATISLAVA / Na bratislavskú Slovnaft arénu čaká v utorok už piata konfrontácia medzi slovenským a českým zástupcom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) HC Slovan Bratislava - HC Lev Praha.

Domáci budú chcieť pred vlastnými fanúšikmi nadviazať na víťaznú sériu, počas ktorej zdolali trojicu silných súperov - Magnitogorsk 4:3 po predĺžení, Ufu 2:1 po samostatných nájazdoch a Čeľabinsk 6:5 v riadnom hracom čase. V doterajšom priebehu sezóny 2013/2014 sa viac darí pražskému tímu, ktorý v šestnástich dueloch nazbieral 27 bodov, Slovan má na svojom konte o jeden zápas a desať bodov menej. Zápas bude mať špeciálnu príchuť pre poltucet domácich hokejistov, "belasý" dres si obliekajú český brankár Miroslav Kopřiva, obrancovia Martin Škoula, Tomáš Mojžíš, Zdeněk Kutlák a útočníci Tomáš Netík s Michalom Vondrkom.

"Je to Praha a ja som Pražák. Nebudem preto hovoriť, že to nie je prestížny zápas. Každý duel je však v KHL špeciálny - hrali sme proti Magnitogorsku, potom Ufe, teraz na nás čaká CSKA či Lev. Sú to všetko výnimočné stretnutia, tešíte sa na každý z nich. Hrať tieto súboje je nádhera," povedal autor víťazného presného zásahu z nedeľňajšieho stretnutia Slovan - Čeľabinsk Tomáš Netík a doplnil: "Chceme sa drať vyššie. Mali sme zlý štart, čo si budeme hovoriť. Občas sa to stane, o to ťažšie to máme teraz. Z posledných šiestich zápasov však máme päť víťazstiev."

S HC Lev Praha majú Bratislavčania pozitívnu bilanciu

Zo štyroch pokusov trikrát zvíťazili a len raz prehrali. Tréner Rostislav Čada očakáva náročnú bitku. "Lev nakúpil kvalitu, herný prejav a myslenie sa v pražskom mužstve podstatne zlepšili. Tí hráči sú pracovitejší a zodpovednejší. Na našej strane je zasa hrdosť a morálka. Naša hra je založená práve na týchto ľudských vlastnostiach a na zodpovednosti voči publiku,“ povedal kouč Slovana a prezradil, že v porovnaní s nedeľňajším duelom nebude kombinovať zloženie jednotlivých útokov a obrán. "Víťazná zostava sa nemení. Zasahuje sa do nej len veľmi ťažko,“ dodal R. Čada.

Po zranení sa v nedeľu vrátil do zostavy Slovana Mário Bližňák a na ľade nebude chýbať ani v utorok proti HC Lev. "Derby je možno pojmom pre divákov, pre nás je to normálny zápas. Nebude to také, ako v minulom roku, keď tam bolo veľa Slovákov a Čechov. Je to už iný tím, no bude to veľmi ťažký súper," myslí si 26-ročný center a tieto slová potvrdil iný stredný útočník a jeho rovesník Juraj Mikúš: "Hráme ako o každé iné tri body. Pre niekoho to možno bude špecifické. Je to však duel o tri body a budeme sa snažiť ho vyhrať."

Duel Slovan Bratislava - HC Lev Praha sa v utorok 15. októbra začne o 19.00 h a je vypredaný, povedie ho švajčiarsko-ruská rozhodcovská dvojica Marc Wiegand, Alexander Sergejev, pozíciu čiarových arbitrov KHL zverila Dmitrijovi Golovľovovi so Sergejom Šeľaninom. Inšpektorom duelu bude Alexander Poľakov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články