Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trio majstrov sveta sa zapojilo do prípravy s Duklou Trenčín
Zdielať na

Trio majstrov sveta sa zapojilo do prípravy s Duklou Trenčín

TRENČÍN / Trojica hokejových majstrov sveta 2002 Richard Lintner, Rastislav Pavlikovský a Ján Lašák sa zapojila v pondelok do tréningového procesu Dukly Trenčín.

O dva dni neskôr by sa k nim mal pridať aj Róbert Petrovický. Kvarteto skúsených hráčov pomôže mladému trenčianskemu tímu v úvode sezóny.

"Bol to ešte len prvý tréning, ale atmosféra medzi chalanmi bola dobrá a takisto aj tempo. Sú to mladí hráči, ktorí majú veľa energie, čo bolona ľade aj vidieť,“ uviedol krátko po zídení z ľadu pre hkdukla.sk Rastislav Pavlikovský.

Azda najväčšou záhadou je príchod brankár Lašáka

Gólman so skúsenosťami zo zámoria i KHL je odchovancom zvolenského hokeja a býva v Pardubiciach. V oboch mestách sa pripravoval na novú sezónu, napokon by ju však mohol začať v Trenčíne. "Ono je to taká náhoda. Boli sme v lete s chalanmi na golfe a nejako prišla myšlienka, že by sme všetci spolu išli niekam trénovať. Richard je taký náš ´hovorca´ a vlastne všetko vybavoval on. Ja osobne som zatiaľ s niekým z klubu ešte veľmi nekomunikoval. Cítime, že je o nás z ich strany záujem, rovnako máme interes i my. V stredu či štvrtok budeme múdrejší a uvidíme, či úvod sezóny začneme v žlto-červených farbách,“ uviedol pre hkdukla.sk Ján Lašák.

Chcú pomôcť slovenskému hokeju

Skúsení hráči s bohatou reprezentačnou kariérou chcú pomôcť nielen Dukle, ale aj celému slovenskému hokeju a prilákať fanúšikov na štadióny. "A samozrejme chceme pomôcť aj chalanom v tíme, aby sa hokejom bavili, hrali uvoľnene. Sú mladí a draví, ja osobne chcem, aby si užívali tú atmosféru rovnako, ako keď som bol ja v ich veku. Vtedy tu chodil plný dom a každý jeden zápas bol zážitok. Pre atmosféru v hľadisku sme sa na striedačke navzájom nepočuli. Takéto niečo by som tu chcel ešte zažiť. Túžim po tom, aby sa to vrátilo,“ zaspomínal si na minulosť pre hkdukla.sk Rastislav Pavlikovský.

V úvodnom zápase Dukly v Tipsport extralige v utorok na ľade HK Orange 20 by nové posily Dukly ešte nemali nastúpiť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články