Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pod Pustým hradom v plnej zbroji! HKM myslí na obhajobu titulu
Zdielať na

Pod Pustým hradom v plnej zbroji! HKM myslí na obhajobu titulu

Zdroj: sita, HkM Zvolen TK

ZVOLEN / Hokejisti zvolenského HKM nepoľavia ani v nadchádzajúcej sezóne extraligy a mieria na obhajobu titulu.

Absolútnemu cieľu zodpovedá aj stavba hráčskeho kádra, ktorú uzavreli s viacerými oporami. Poslednými prírastkami boli Andrej Podkonický a Vladislav Baláž a útočná sila mužstva sa s nimi pozdvihla na pozoruhodnú úroveň.

Podpisom ročných zmlúv Podkonického a Baláža sa zavŕšila v piatok etapa hľadania a zaplnenia dier po odchodoch niektorých opôr. Kým o Podkonickom bolo už dlhšie známe, že zakotví pod Pustým hradom, meno Vladislava Baláža dosť prekvapilo. Naposledy hrával v Litvínove a vo Zvolene potiahne vrátane trojročného pôsobenia predtým už štvrtý rok. "V Litvínove mi to nevyšlo, no teraz ma zaujíma len Zvolen a budúcnosť, dúfam, že dostanem druhý dych a chalanom pomôžem, najmä gólmi, ktoré sa odo mňa očakávajú."

Nový tréner Lubomír Oslizlo si počká, ako sa bude mužstvu dariť, a potom sa rozhodne, či bude treba káder posilniť. Momentálne už neráta s ďalšími príchodmi. "Neskôr možno nad nimi budeme uvažovať, s terajšou silou v útoku po príchodoch Podkonického a Baláža sa nám zodvihla ofenzíva a počkáme si, ako sa osvedčia hráči v defenzíve."

S vyváženým rozpočtom 750-tisíc eur sa bude Zvolenčanom aj primerane ľahko dýchať a keďže vlani s rovnakým vybojovali titul, aj teraz si naň trúfajú. "Nechceme byť alibisti, stanovili sme si maximálny cieľ, obhajobu prvenstva," vyhlásil generálny manažér klubu Milan Čanky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články