Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
KHL: Slovan prehral aj v druhom zápase novej sezóny
Zdielať na

KHL: Slovan prehral aj v druhom zápase novej sezóny

Zdroj: sita, Slovan Bratislava-Spartak Moskva

MOSKVA / Hráči Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2013/2014, keď v nedeľu prehrali na ľade Spartaka Moskva 0:5.

Kľúčová bola druhá tretina duelu, v ktorej zverenci trénera Rostislava Čadu trikrát inkasovali - postupne sa presadili Krutov, Quint a M. Anderson. Posledný menovaný potom v poslednej časti hry upravil na 4:0. Konečnú podobu skóre dal minútu pred koncom v presilovke slovenský útočník Rastislav Špirko. Slovan sa najbližšie predstaví v utorok na ľade Dinama Minsk.

Spartak Moskva - Slovan Bratislava 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Góly: 22. A. Krutov (Riazancev, Juňkov), 33. Quint (Bobrov), 35. M. Anderson (tr. strieľanie), 44. M. Anderson (Quint, ŠPIRKO), 59. ŠPIRKO (Wandell)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Komarov, Kulakov - Metalnikov, Sirotkin, 2931 divákov

Spartak: Glass - Quint, Sergejev, Megalinskij, Bodrov, Kulik, Riazancev, Sorokin, Mamkin - Špirko, Wandell, M. Anderson - Viačeslav Kozlov, Nikulin, Volkov - Nikoncev, Juňkov, A. Krutov - Černych, Bobrov, P. Medvedev
Slovan: Janus - Sersen, Škoula, Sigalet, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Bartovič - Netík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, L. Hudáček - R. Mráz, T. Mikúš, M. Daňo - Kolena

V prvej tretine sa často vylučovalo. Oba tímy si vytvorili viaceré šance, ale prekážkou pre hráčov boli brankári Glass a Janus. V 11. min nepremenil Mário Bližňák trestné strieľanie. Domácim vyšiel vstup do druhej časti hry, pohotovou strelou otvoril skóre duelu Krutov. Slovan sa snažil o pozornú hru v obrane, odkiaľ vyrážal do rýchlych brejkov. Slovan mal veľkú šancu vyrovnať v 31. min, Bartovičov pokus zázračne vyrazil brankár Spartaka Glass. Krátko na to domáci zvýšili svoje vedenie, keď sa dokázal presadiť Deron Quint. O tri minúty Moskovčania viedli už trojgólovým rozdielom, obranca hostí Zdeněk Kutlák fauloval v úniku Matta Andersona. Rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré faulovaný hráč premenil. Spartak hral v pohode, v 44. min Anderson vsietil svoj druhý a celkovo štvrtý gól do Janusovej bránky. Asistenciu si pripísal aj slovenský útočník Rastislav Špirko. Potom sa niekoľkokrát vyznamenal Glass, gólman Spartaka si poradil s pokusmi Vondrku, Hudáčka i Tomáša Mikúša. Útočník domácich Špirko sa dočkal aj gólu, v 59. min v presilovke zužitkoval prihrávku Wandella a uzavrel na konečných 5:0.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Zápas bol dlho vyrovnaný, svedčí o tom aj pomer striel. Spartak bol efektívnejší, pomohol mu prvý gól v našej sieti a premenené trestné strieľanie. Ak chceme byť úspešní, musíme ďalej tvrdo a usilovne pracovať."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články