Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
KHL: Slovan nezvládol v Donecku záver, prehral 2:4
Zdielať na

KHL: Slovan nezvládol v Donecku záver, prehral 2:4

Zdroj: sita, Slovan-Doneck

DONECK / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom úvodnom vystúpení v novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy 2013/2014 na ľade ukrajinského Donbasu Doneck 2:4.

Slovenské mužstvo v stretnutí zmazalo dvojgólový náskok súpera, ktorý však v záverečnej desaťminútovke rozhodol o svojom triumfe, keď sa strelecky presadili Jakuceňa a Kolář. Slovan sa najbližšie predstaví v KHL v nedeľu 8. septembra na ľade Spartaka Moskva.

Donbas Doneck - Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 3. Kašpar (Piganovič, Kagarlickij), 22. Beluchin (K. Wilson), 52. Jakuceňa (Piganovič), 59. Kolář - 35. M. Daňo (T. Mikúš), 45. Bartovič (Kolena, Sigalet)
Vylúčení: 5:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Gofman, Buturlin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 3756 divákov

Doneck: J. Laco - Piganovič, Kolář, K. Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Siľnickij - Pettersson, Wirtanen, Laine - Jakuceňa, Beluchin, Dadonov - Kašpar, R. Robitaille, Kašpar - Šalimov, S. Varlamov, Šalimov
Slovan: Janus - Sersen, Škoula, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Bartovič - Netík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, L. Hudáček - Kolena, T. Mikúš, M. Daňo - R. Mráz

Doneck začal podľa očakávania aktívne a už v 3. min otvoril skóre Lukáš Kašpar, ktorý tečoval pred Janusom strelu Piganoviča. Ukrajinský tím pokračoval v ofenzívnom nasadení a obrana Slovana mala plné ruky práce. Brankár Janus svoj tím podržal a jeho spoluhráči sa začali postupne osmeľovať. Donecku vyšiel aj úvod druhej časti hry. Po sérii viacerých tečov sa puk dostal s prispením Beluchina druhýkrát za Janusa. Po góle sa tempo hry z oboch strán začalo stupňovať.

Domáci dostali niekoľkokrát súpera pod veľký tlak. Slovan dostal v 33. min výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, ale nedokázal ju využiť. Krátko po jej skončení sa pred Lacom najlepšie zorientoval Marko Daňo a poslal puk pomedzi betóny slovenského gólmana v službách Donbasu. V závere tretiny prežili Bratislavčania dlhé štvorminútové oslabenie. V 45. min vyrovnal pri hre štyroch proti štyrom Milan Bartovič. V 48. min sa rútil sám na Janusa Kagarlickij, ale neuspel. Víťazný gól Donbasu napokon strelil v 52. min v presilovke Jakuceňa. Triumf ukrajinského mužstva spečatil do prázdnej bránky v 59. min Čech Kolář.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články