Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovan vstúpi do sezóny v Donecku
Zdielať na

Slovan vstúpi do sezóny v Donecku

Zdroj: tasr

DONECK / Hokejisti Slovana Bratislava vstúpia do svojej druhej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige piatkovým duelom na ľade Donbasu Doneck.

Vo štvrtok popoludní sa presunulo na Ukrajinu 26 hráčov. Pred začiatkom súťaže sú v tábore "belasých" veľké očakávania. Slovan by chcel nadviazať na vydarenú prípravu, v ktorej vyhral osem z jedenástich zápasov. Vstup do KHL bude dôležitý aj vzhľadom na ambície klubu prebojovať sa do play-off.

"Druhá sezóna býva vždy náročnejšia ako prvá. Každý si to uvedomuje a poctivo pracuje na tréningoch. Charakter tímu sa oproti minulému ročníku nezmenil, všetci budeme pracovať pre úspech mužstva. Chceme pokračovať vo výsledkoch z nedávnej minulosti," povedal kapitán mužstva Milan Bartovič. V kabíne Slovana síce nie je 32-ročný krídelník najstarší, ale má už dostatok skúseností. Z nich bude ťažiť aj pri plnení líderských povinností. "Keď bude treba niečo povedať, určite tak spravím. Je tu však skúsené mužstvo, borci majú odohraných veľa náročných zápasov. Každý bude vedieť, čo treba urobiť," hovorí o svojej úlohe.

Skvelé domáce publikum

Bratislavčania sa v domácich zápasoch spoliehajú na podporu skvelého publika. Na rozdiel od vlaňajška však tentoraz začínajú sériou na ľadoch súperov. Po Donecku sa presunú do Moskvy na ľad Spartaka, potom do Minska a Záhrebu. "KHL je náročná súťaž. Ak chceme byť úspešní, musíme vyhrávať aj u súperov. Je jasné, že doma sa nám pred skvelým publikom hrá oveľa lepšie. Ženú nás k víťazstvám. Veríme, že ich budeme tešiť aj v novej sezóne," doplnil Milan Bartovič.

Slovan má za sebou takmer dvojmesačné prípravné obdobie. Podľa jeho kapitána bol najmä prvý mesiac veľmi náročný. Prípravu je teraz nutné preniesť aj na ľad. Výkony tímu išli od zápasu k zápasu hore. "V Donecku by sme potrebovali hrať podobne uvoľnene ako v poslednom prípravnom stretnutí proti HV 71. Domáce prostredie má výhody i nevýhody. Podpora fanúšikov je pre každý tím dôležitá, ženie hráčov do vynikajúcich výkonov. Na druhej strane je takáto podpora aj zaväzujúca a sťažuje to hru. Bol by som rád, ak by sa to potvrdilo aj v Donecku. Domáci začínajú doma, majú veľké očakávania. My budeme potrebovať odvážny a sústredený výkon," povedal tréner Rostislav Čada, ktorý už má jasno o zostave pre súboj na Ukrajine. Už vie, koho postaví z dvojice Jaroslav Janus, Miroslav Kopřiva do bránky.

V Donecku aj Fedotenko

Doneck by sa v úvodnom stretnutí sezóny mal predstaviť aj s novou posilou Ruslanom Fedotenkom, ktorý v roku 2009 získal Stanleyho pohár. Ďalším známym novicom v tíme Donbasu je brankár Michael Leighton, ktorý má skúsenosti z NHL. Donbasu vlani len tesne ušla účasť v play-off, v tabuľke Západnej konferencie skončil na 9. mieste. Stálo to miesto trénera Júliusa Šuplera, ktorého nahradil Andrej Nazarov. Slovan v minulej sezóne prehral doma s Doneckom 2:4 a vonku vyhral 4:3 po predĺžení. "Čaká nás náročná sezóna. V šatni sa vytvorilo pracovité prostredie, rovnaké ako vlani. To bude naša najväčšia sila, kolektív a pracovitosť sú základ úspechu. Verím, že to potvrdíme aj v novej sezóne," dodal Rostislav Čada.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články