Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
KHL: Graňák (30) si vychutnal otvorenie novej sezóny víťazstvom
Zdielať na

KHL: Graňák (30) si vychutnal otvorenie novej sezóny víťazstvom

Zdroj: web

MOSKVA / Súbojom medzi minuloročnými finalistami Dinamom Moskva a Traktorom Čeľabinsk o Pohár Otvorenia, v ktorom domáci zvíťazili 5:1, sa v stredu začal 6. ročník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

V septembri 2011 vedenie KHL a hráčska asociácia rozhodli o tom, že v súvislosti s leteckou tragédiou hráčov Lokomotivu Jaroslavľ bude úvodný súboj sezóny KHL venovaný práve jaroslavľskému mužstvu, preto sa občas nazýva aj Pohár Lokomotivu.

Obhajca Gagarinovho pohára Dinamo Moskva si v stredu poradil so súperom 5:1 a už tretíkrát triumfoval v úvodnom súboji celého ročníka nadnárodnej ligy. Hostia síce viedli po I. tretine 1:0, no v polovici druhej a v úvode tretej časti domáci hokejisti strelili po dva presné zásahy, čím otočili na 4:1. Gólovú bodku za duelom dal 11 sekúnd pred koncom Cvetkov. Zverenci trénera Olega Znaroksa mali počas celého stretnutia výraznú prevahu, no strelecky sa presadili až v jeho druhej polovici.

Na ľade nechýbala ani defenzívna opora Dinama slovenský reprezentant Dominik Graňák, no nezapísal sa do kanadského bodovania.

Slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava začne novú sezónu v piatok 6. septembra na ľade ukrajinského Donbasu Doneck.

Výsledok KHL:

Dinamo Moskva - Traktor Čeľabinsk 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Góly: 31. Pestuško (Komarov), 33. Babenko (Soin), 43. Komarov (Pestuško, Gorovikov), 45. Soin (Glazačev), 60. Cvetkov - 8. Dugin (Darziňš, Panov), 6987 divákov

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články