Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lipiansky (39) prvým asistentom Čadu v Slovane
Zdielať na

Lipiansky (39) prvým asistentom Čadu v Slovane

BRATISLAVA / V minulej sezóne ešte pri absencii Miroslava Šatana kapitán bratislavského Slovana Ján Lipiansky sa stal prvým asistentom hlavného trénera slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Rostislava Čadu.

S tridsaťdeväťročným centrom už v Slovane ako hráčom nepočítali a najskôr mu ponúkli prácu s mládežou. V utorok však predstavenstvo klubu rozhodlo, že bude prvým asistentom Rostislava Čadu. Českému koučovi budú pomáhať v realizačnom tíme aj ďalší bývalí reprezentanti Roman Stantien a Pavol Rybár, ktorí ostávajú vo svojich funkciách.

Ponuka na post asistenta pri A-mužstve Slovana Lipianskeho prekvapila i potešila. "Samozrejme, že táto myšlienka sa mi hneď pozdávala. Pre mňa je to určité vyznamenanie a pocta zo strany Rostislava Čadu. Napriek tomu, že som sa v novej sezóne v Slovane už začal venovať mládeži. Nad návrhom som nepremýšľal prakticky vôbec. Takáto ponuka neprichádza každý deň a nemohol som ju odmietnuť. S trénerom sme to predebatovali a predostreli sme si aj predstavy, ako ísť ďalej. Naším spoločným cieľom je vytvorenie dobrého tímu, ktorý v sezóne nič nepodcení a bude chcieť nadviazať na minulý ročník,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Ján Lipiansky, ktorý sa bude vo voľnom čase naďalej venovať aj bratislavskej mládeži. V A-mužstve bude vytvárať prepojenie medzi hlavným trénerom a kabínou.

Lipianskeho čaká nová výzva

Bude sa ju snažiť čo najlepšie naplniť. "Je iné hrať a iné pôsobiť v úlohe asistenta. Som rád, že trénerské ostrohy budem môcť získavať pri takom trénerovi, akým je Rostislav Čada, navyše to bude v KHL. Vždy som bol a aj zostanem srdcom i dušou slovanistom. Preto som rád, že budem môcť pôsobiť v tomto klube aj v novej pozícii. Teraz je na mne, aby som čo najskôr získal najvyššie trénerské vzdelanie. Na novú funkciu sa veľmi teším a sám som zvedavý, čo budem hovoriť o pár mesiacov na to, aký je rozdiel medzi hraním hokeja a pracovaním v role trénera," povedal Ján Lipiansky.

Post prvého asistenta bol uvoľnený od konca minulej sezóny, keď z klubu odišiel Svatopluk Číhal. Tréner Rostislav Čada dlho zvažoval, s kým bude spolupracovať. Napokon sa rozhodol pre skúseného centra. Pre Šport definoval, čo napokon rozhodlo pri menovaní Lipianskeho: "Jeho prirodzená autorita, ktorú som mal možnosť vidieť, keď pôsobil ako kapitán tímu, i jeho výkonnosti a celkového pôsobenia v Slovane. Pre mňa bol najvhodnejší kandidát na uvoľnený post po Svatoplukovi Číhalovi, ktorý v tejto funkcii skončil po minulej sezóne. Od Jana očakávam, že bude predovšetkým pozitívne pôsobiť na chalanov v kabíne, a to najmä na mladých hráčov. Privítal som aj to, že sa naďalej bude venovať mládeži."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články