Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bitka 11-ročných hokejistov. Oddeľovali ich aj rodičia
Zdielať na

Bitka 11-ročných hokejistov. Oddeľovali ich aj rodičia

NOVOKUZNECK / Veľké hokejové súboje sa pre túto sezónu v Európe skončili, seniorské súťaže sa uložili na letný spánok. Mládežnícke turnaje sa však kde-tu konajú a jeden taký odohrali aj v Novokuznecku.

Takúto mastenicu nepriniesli ani nedávno skončené majstrovstvá sveta v hokeji, ani pokračujúce súboje play-off v NHL. O bitku ako vystrihnutú  z dedinskej krčmy, sa postarali ešte len učni hokejového remesla.

Mastenica v štýle ring voľný

Mládežnícky turnaj v ruskom Novokuznecku vzbudil pozornosť široko-ďaleko za hranicami Ruska. Nie však preto, že by tam kúzlil nejaký nový Ovečkin či Malkin. Stretnutie 11-ročných hokejistov domáceho Metallurgu a kazašského Barysu Astana totiž ukončila mastenica v štýle ring voľný.

Hit internetu

V zápase žiakov sa najprv začalo až príliš iskriť a zo strkancov napokon vzbĺkla poriadna vatra. Do hromadnej bitky sa zapojili všetci hráči a keďže ju na svoj mobilný telefón zaznamenal jeden z divákov, stala sa hitom internetu. Na ňom si za týždeň aj čosi pozreli neuveriteľné vyčíňanie malých hokejistov takmer dva milióny ľudí.

Do fyzických stretov so súpermi šli podaktorí ako zmyslov zbavení a pri niektorých - doslova a do písmena - krkolomných pádoch tuhla krv v žilách. Rozhodcovia si s mladými kohútmi nevedeli dať rady a pomáhať im museli aj tréneri a rodičia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články