Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
MS 2013: Daňo na súpiske, nastúpi proti Lotyšsku
Zdielať na

MS 2013: Daňo na súpiske, nastúpi proti Lotyšsku

HELSINKI / Tréneri slovenskej hokejovej reprezentácie sa rozhodli zaradiť Marka Daňa na súpisku pre majstrovstvá sveta v Štokholme a Helsinkách. Talentovaný krídelník Slovana Bratislava bude trinástym útočníkom.

Syn napodobní otca

Center Slovan nastúpi už vo štvrtkovom zápase proti Lotyšsku (19.15 h SELČ). Marko napodobní svojho otca Jozefa, ktorý reprezentoval Slovensko na šampionáte v roku 1997.

Osemnásťročný Daňo sledoval doterajšie tri duely Slovákov na svetovom šampionáte len z tribúny a ak zasiahne do hry, bude to pre neho absolútny debut na seniorských MS.

Švarný a Haščák ešte čakajú

Zverenci Vladimíra Vůjtka sú v základnej skupine na štvrtej pozícii so šesťbodovým ziskom. Lotyšom patrí posledná ôsma pozícia, keď prehrali všetky tri stretnutia a majú nepriaznivé skóre 4:16. VIAC TU.

Vůjtek tak má k dispozícii okrem troch brankárov a sedmičky obrancov aj 13 hráčov z ofenzívnych radov. Na každý duel má každý tím možnosť napísať dvoch brankárov a 20 korčuliarov. Pri tomto počte zostávali Slovákom ešte dve pozície, spolu s výpravou vo Fínsku na ich využitie čakajú zadák Ivan Švarný a útočník Marcel Haščák.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

SITA

Súvisiace články