Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fíni poplietli našu hymnu a vlajku. Nie sú v tom sami
Zdielať na

Fíni poplietli našu hymnu a vlajku. Nie sú v tom sami

BRATISLAVA / Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa pre Fínov nezačali práve najšťastnejšie. Aspoň z hľadiska protokolu. Zle zavesená vlajka a k tomu odohratá iba jedna sloha hymny - tej slovenskej. Táto blamáž sa môže veselo zaradiť do hitpárady omylov s hymnami. A podobných trapasov je viac než dosť.

Skrátená hymna, zle zavesená vlajka

"Pri každej štátnej hymne sa odohrá celá štátna hymna. To znamená, pokiaľ ide o slovenskú štátnu hymnu, tak sú to dve slohy," informuje hovorca MZV, Boris Gandel.

Naši hokejisti sa popri skrátenej verzii  hymny mohli kochať pohľadom aj na zlú slovenskú vlajku. Ak je totiž vlajka zavesená vo zvislej polohe, takisto by mal byť umiestený aj štátny znak.

Nad Tatrou sa blýskalo aj Slovnicom

"Tí istí ľudia to organizujú, ako minulý rok, takže je to smutné, že to takto začalo. Síce sa ospravedlnili, ale už to nikdy nikto nevezme naspäť," vysvetľuje prezident SZĽH Igor Nemeček.Toto však nie je jediný omyl, ktorý sa našim hokejistom prihodil.

"Pred dvoma rokmi v Rakúsku, že pri víťaznom zápase nám začali hrať slovinskú hymnu, potom to rýchlo zmenili na slovenskú," hovorí Nemeček. Naši športovci poznajú slovinskú hymnu pomaly už naspamäť, nad Tatrou sa však blýskalo aj nad slovinskými reprezentantmi.

Napríklad pred futbalovým zápasom s Belgickom. Kritickí však musíme byť aj do vlastných radov. Slová tvrdo a dlho sa pri spievaní hymny podarilo zameniť Sise Sklovskej.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články