Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Medveščak Záhreb v KHL! Premýšľajú o tom aj vo Zvolene
Zdielať na

Medveščak Záhreb v KHL! Premýšľajú o tom aj vo Zvolene

MOSKVA / Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v pondelok večer potvrdilo chorvátsky klub Medveščak Záhreb za 28. účastníka tejto nadnárodnej súťaže v sezóne 2013/2014. Informuje o tom oficiálny web KHL.

"Medveščak je jeden z najznámejších a najstabilnejších klubov v strednej Európe. Má viac ako 50-ročnú históriu, na svojom konte mnoho trofejí a svoju tradíciu. Zástupcovia klubu propagujú hokej v celom regióne, keď v ostatnej sezóne hrali v rímskom koloseu v Pule. Súboje v moderne aréne v Záhrebe sleduje až 15-tisíc fanúšikov. Rád by som privítal "medveďov“ v KHL a prajem im veľa úspechov,“ cituje oficiálny web KHL prezidenta súťaže Alexandra Medvedeva.

"Verím, že našou účasťou v KHL potešíme nielen fanúšikov z Chorvátska, ale aj zo všetkých zúčastnených krajín. Náš tím bude zložený prevažne zo severoamerických hráčov s chorvátskymi koreňmi. Doma budeme hrať na ploche s kanadskými rozmermi a do zápasov KHL vnesieme prvky zámorského hokeja,“ prezradil prezident Medveščaku Záhreb Damir Gojanovič. V tomto chorvátskom klube v predchádzajúcom ročníku hrávali slovenskí útočníci Roman Tomas a Jakub Gašparovič.

Ako je známe, v sezóne 2012/2013 štartovalo v KHL 26 tímov. Nedávno vedenie súťaže prijalo novotvoriace sa mužstvo z Vladivostoku, Medveščak bude v nadchádzajúcom ročníku druhým nováčikom.

Zvolen by rád hral KHL od sezóny 2014/2015

Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL) by po Slovane Bratislava chcel okúsiť aj ďalší slovenský klub. Portál osporte.sk informuje, že úradujúci majster SR HKm Zvolen by od sezóny 2014/2015 rád pôsobil v súťaži KHL. Zimný štadión pod Pustým hradom už údajne prešiel technickou kontrolou.

"Kým nebudeme mať rozpočet pre KHL vykrytý, tak sa nebudeme púšťať do vecí, ktoré si nemôžeme dovoliť. Zisťovali sme však záujem sponzorov i samosprávy a ten je prakticky z každej strany. Máme už aj rôzne prísľuby pomoci. Debatovať o tom budeme až vtedy, keď si budeme istí, že sa to môže naplniť,“ potvrdil pre osporte.sk zvolenské ambície generálny manažér HKM Milan Čanky.

Súvisiace články