Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Straka (40) dopísal svoju rozprávku a má prvý titul
Zdielať na

Straka (40) dopísal svoju rozprávku a má prvý titul

ZLÍN / Český hokej má ďalší emotívny príbeh. Martin Straka dlhé roky sníval o majstrovskom titule pre Plzeň, robil všetko pre úspech západočeského klubu.

Ako majiteľ a hlavná osobnosť Škody napokon rozhodol siedme finále extraligy na ľade Zlína, keď sa presadil v 97. min nedeľňajšieho súboja. Po úspechu mal veľkú radosť. "Ani som nevedel, že to bol gól. Pôvodne som si myslel, že to brankár chytil. Až v momente, keď za mnou prišli spoluhráči, som pochopil, že je rozhodnuté," uviedol v prvej televíznej reakcii Straka. Vo svojej zbierke má olympijské zlato, titul majstra sveta a napokon aj majstrovský titul pre svoje rodné mesto.

Štyridsaťročný kapitán Škody Plzeň prežíval podľa svojich slov neskutočné a fantastické pocity. Pre prácu v Plzni veľa obetoval. "Je to sen. V prvom rade sme sa chceli odraziť z dna, postaviť tím, ktorý bude v lige konkurencieschopný a každú sezónu bojovať v play-off. To sa nám podarilo. O to nám ide, titulom sa to nekončí. Popijeme a ideme makať. Mužstvo musíme doplniť, ide sa ďalej," povedal v rozhovore pre iDnes.cz Straka, ktorý zatiaľ neodpovedá na otázky o hokejovej budúcnosti. Svoje rozhodnutie oznámi až po skončení osláv.

Straka by bol prínosom aj pre českú reprezentáciu. Tréner Alois Hadamczik s oporou Plzne hovoril a má o jeho služby záujem. Útočník si chce najskôr oddýchnuť. V nedeľu rozhodol najdlhšie finále českej extraligy v histórii. "Nemohlo byť krajšie stretnutie ako toto. Nech by to dopadlo akokoľvek. Desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času sme dostali gól, už vtedy mohlo byť hotovo. Všetci v kabíne sme boli pozitívni, nemali sme žiadne pochybnosti. Len sme sa smiali a hovorili si, že to musíme dotiahnuť do konca," doplnil pre iDnes.cz Straka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - Plzeň oslavuje titul