Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Jasný odkaz pre trénera. Jurčina a Pánik chcú reprezentovať
Zdielať na

Jasný odkaz pre trénera. Jurčina a Pánik chcú reprezentovať

BRATISLAVA / Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi sa už pomaly kryštalizuje káder pre májové majstrovstvá sveta vo Švédsku a Fínsku.

Rád by v ňom privítal aj obrancu Milana Jurčinu a útočníka Richard Pánika. Obaja majú ešte povinnosti v kluboch, Jurčina vo fínskom Lukko Rauma, Pánik zasa v Tampe Bay v NHL.

Reálnejšie vyzerá príchod Milana Jurčinu. "Vo fínskej lige hráme ešte o bronz. V pondelok som sa bavil s generálnym manažérom reprezentácie Ottom Sýkorom, 23. apríla by som sa mal pripojiť k mužstvu, aby som stihol turnaj v Bratislave. To už by mal byť voľný aj Dominik Graňák. Verím, že sa stretneme v tíme," povedal pre utorňajšie vydanie denníka Pravda Milan Jurčina.

V prípade Richarda Pánika si bude musieť reprezentačný kouč ešte počkať na ďalší vývoj v zámorí. Uvoľnenie slovenského útočníka závisí od viacerých aspektov. "Ak Tampa nepostúpi do play-off, tak všetkých mladých pošlú na farmu. Potom by už záležalo len na tom, kedy vypadneme a či stihnem šampionát. Keby mal tréner o mňa záujem, veľmi rád by som reprezentoval," uviedol pre Pravdu Pánik.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články