Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejisti hladko prehrali vo Švédsku o päť gólov
Zdielať na

Hokejisti hladko prehrali vo Švédsku o päť gólov

Zdroj: sita, Švédsko-Slovensko

OSKARSHAMN / Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v úvodnom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta vo švédskom Oskarshamne s domácim výberom hladko 1:6.

Švédi boli v zápase lepším tímom, hrali kombinačnejšie, pred bránkou boli nebezpečnejší a dokázali využívať ponúknuté príležitosti. Slovákom sa vydarila len prvá časť druhej tretiny, v ktorej strelil Michal Sersen aj ich jediný gól. Obranca bratislavského Slovana dosiahol tretí gól v reprezentačnom drese. Švédi dokázali skórovať v každej tretine dvakrát. V 31. vzájomnom zápase dosiahli severania 19. víťazstvo. Oba tímy sa stretnú v odvete v piatok 5. apríla vo Växjö.

Výsledok - prípravný zápas:

Švédsko - Slovensko 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Góly: 1. Rosén (Gynge, Andersén), 16. Pettersson (T. Nilsson, Tömmernes), 31. Pettersson (Rasmussen, Granström), 39. Thörnberg (Axelsson, J. Lundqvist), 45. J. Lundqvist (Danielsson, Tömmernes), 55. Gynge (Rosén, Viklubd) - 26. Sersen (Vydarený, L. Hudáček)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk, Linde - Malmqvist, Lundgren (všetci Švéd.), 3383 divákov

Švédsko: Ullmark - S. Johansson, Viklund, Fälth, Andersén, Lundgren, Tömmernes, T. Nilsson - Thörnberg, J. Lundqvist, Axelsson - Gynge, Rosén, Jämtin - Danielsson, W. Karlsson, Carlsson - Pettersson, Rasmussen, Granström
Slovensko: Staňa - Sersen, Vydarený, M. Ďaloga, Mezei, V. Mihálik, Švarný, Štajnoch, K. Sloboda - Bartek, Kukumberg, L. Hudáček - Radivojevič, Ölvecký, M. Daňo - Miklík, Tybor, Ján Sýkora - Vandas, A. Šťastný, Gašparovič - Vandas

Slováci nezačali najlepšie. Už po tridsiatich sekundách putoval na trestnú lavicu Martin Bartek a domáci využili expresne rýchlo presilovku, keď Andersén našiel ideálne nekrytého Roséna - 1:0. Úradujúci vicemajstri sveta sa dlhšie rozbiehali, na ich hre bolo vidieť, že mnohí už dlhšie nehrali žiaden zápas. Švédi boli aktívnejší, lepšie korčuľovali a vytvárali si šance, ktoré však dokázal brankár Staňa vyriešiť. Domáci sa dočkali druhého gólu v 16. min, keď pri avizovanom vylúčení doklepol odrazený puk do siete Fredrik Pettersson. V závere prvej tretiny dali o sebe vedieť aj slovenskí hokejisti, v 19. min nezakončil ideálne po šikovnej akcii Bartek.

V úvode druhej časti hry pridali Slováci na dôraze a začali sa viac tlačiť pred švédsku bránku. Šance Daňa či aktívneho Barteka zostali nevyužité. Na dianie na ľade zareagovala švédska lavička oddychovým časom. V 26. min znížil na 1:2 pri presilovke strelou od modrej čiary Michal Sersen. Vyrovnať mohol Ján Sýkora, ktorý sa dostal v 30. min do sólového nájazdu, ale nezakončil najlepšie. Z protiútoku sa presadil po rýchlej kombinácii troch proti trom Fredrik Petterssen - 3:1. Slovenskí hráči urobili ďalšie chyby v defenzíve a domáci sa opäť dostali do hernej pohody. Lepšie kombinovali, korčuľovali a boli agresívnejší. V útočnej tretine sa dokázali usadiť pred Staňom aj na dlhšiu dobu. V 39. min nepokryla obrana Thörnberga, ktorý dostal prihrávku spoza bránky a z prvej zakončil - 4:1.

V tretej časti hry sa obraz hry nezmenil. Švédi mali hru pod kontrolou, Slováci ohrozovali súperovu bránku ojedinele. Na výkone zverencov Vladimíra Vůjtka bolo vidieť, že nastúpili na duel z plného tréningu a chýbala im herná prax. V 45. min využili tri korunky presilovku o dvoch hráčov vďaka Joelovi Lundqvistovi. Súboj sa potom už iba dohrával, domáci predviedli niekoľko dobrých kombinačných a rýchlych akcií. Jednu z nich v 55. min premenil Gynge a uzavrel skóre na konečných 6:1. Na výsledku nič nezmenila ani záverečná presilovka Slovenska.

Vladimír Vůjtek (tréner SR): „Začali sme dnes zle. Už v prvej minúte sme boli vylúčení a následne sme dostali prvý gól, čo ovplyvnilo ďalší vývoj zápasu. Aj druhý gól sme inkasovali v početnej nevýhode, pri signalizovanom vylúčení. V prvej polovici druhej tretiny sme sa dostali do hry, strelili sme kontaktný gól. V polovici stretnutia išiel Sýkora sám na brankára, ale nedal a vzápätí sme inkasovali tretí gól. Po ňom Švédi už dominovali, boli lepším tímom a dnes zaslúžene vyhrali. Po príchode do Švédska ochorel Bližňák, čo bola strata, lebo na poste centra máme problém, dnes tam hral Tybor. Dúfam, že v piatok už bude môcť Bližňák nastúpiť. Hrať bude aj Brejčák a do bránky pôjde Janus.“

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články