Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Gáboríkov debut za Columbus ako remeň. Strelil víťazný gól!
Zdielať na

Gáboríkov debut za Columbus ako remeň. Strelil víťazný gól!

NASHVILLE / Parádnym štýlom sa v novom drese Columbusu uviedol v zámorskej NHL slovenský hokejista Marián Gáborík. Pod triumf 3:1 na ľade Nashvillu sa podpísal gólom a asistenciou. Jeho presný zásah zo 45. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

Gáborík aj prvou hviezdou zápasu

Pre Gáboríka to bol desiaty gól v skrátenom ročníku, spolu má na konte 21 bodov. V premiérovom vystúpení za "modrokabátnikov" sa stal prvou hviezdou duelu, odohral 16 minút, pripísal si aj štyri strely a plusový bod. Slová o novej výzve, ktoré povedal po jeho výmene do Columbusu z New Yorku Rangers, začal napĺňať Marián od podlahy. Bodaj by v tom pokračoval!

Jágrova premiéra tiež gólová

V Bostone zaznamenala jediný gól zápasu proti New Jersey nová akvizícia domácich Jaromír Jágr, pri pätnástom presnom zásahu českého útočníka v sezóne asistoval aj slovenský obranca Zdeno Chára. Ten bol s viac ako 25 minútami na ľade najvyťaženejším hráčom na ľade a zaznamenal jubilejnú desiatu gólovú prihrávku v ročníku.

Budaj druhou hviezdou zápasu

Šieste víťazstvo v ôsmom štarte si pripísal slovenský brankár Peter Budaj, ktorého Montreal zdolal doma Winnipeg presvedčivo 4:1. Gólman Canadiens kryl až 33 striel súpera, mal úspešnosť 97,1 percenta a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia.

Hossa sa vrátil, čakal ho Handzuš

Po šesťzápasovej absencii pre zranenie v hornej časti tela sa do zostavy Chicaga vrátil Marián Hossa a v jednom tíme sa stretol s krajanom Michalom Handzušom, ktorý debutoval po príchode zo San Jose. Slováci sa bodovo nepresadili a Blackhawks prehrali doma so St. Louis 3:4 po nájazdoch. V nich sa predstavili obaja slovenskí útočníci - Hossa tvrdou strelou prekonal Briana Elliotta, Handzušovi sa skórovať nepodarilo.

Višňovský prehral, Pánik zvíťazil

New York Islanders s obrancom Ľubomírom Višňovským prehrali 1:2 po nájazdoch vo Washingtone. Z víťazstva sa tešil slovenský útočník Richard Pánik, ktorého Tampa Bay triumfovala v Caroline suverénne 5:0 a gólman Ben Bishop sa po trejde z Ottawy hneď prezentoval čistým kontom a až 45 úspešnými zákrokmi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Marián_Gáborík_Columbus_radosť

isifa.com

Súvisiace články