Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podnikateľ Široký (59) zomrel, šírilo sa internetom...
Zdielať na

Podnikateľ Široký (59) zomrel, šírilo sa internetom...

BRATISLAVA / Bývalý šéf slovenského hokeja, rozporuplný podnikateľ, ktorý má mať väzby na vládny Smer-SD a človek s minulosťou v komunistickej tajnej polícii. Aj to je Juraj Široký. Internetom sa šíri správa, že podľahol boju s rakovinou. Ide však o takzvaný hoax.

Žijem! Teším sa na jar

"Široký vraj podľahol rakovine," napísal jeden z užívateľov sociálnej siete twitter. Táto správa sa v uplynulých hodinách šírila ako blesk. Ukázala sa však ako nepravdivá. Vplyvný podnikateľ sa tak stal obeťou doby informačných technológii. Išlo totiž o takzvaný hoax. Nepotvrdený dohad, ktorý sa stal virtuálnou skutočnosťou.

Juraj Široký sa preto poponáhľal s reakciou, v ktorej odkázal, že žije. A to cez svoju hovorkyňu. "Dovoľte mi, aby som v mene Juraja Širokého dementovala fámy o jeho údajnej smrti. Tieto sa nezakladajú na pravde a sú čistým výmyslom," píše sa vo vyhlásení. Bývalý šéf slovenského hokeja mal zomrieť v utorok večer. 

Temná minulosť

Ide o vplyvného podnikateľa. Už roky sa o ňom hovorí ako o sponzorovi Smeru-SD. On aj strana premiéra Roberta Fica to však dlhodobo odmieta. A to aj napriek tomu, že Široký udržuje dobré vzťahy s viacerými politikmi sociálnych demokratov. Firmám, ktoré by mali byť blízke Jurajovi Širokému, sa navyše darí aj v získavaní štátnych zákaziek.

V časoch komunistickej totality v bývalom Československu pracoval v diplomacii. Široký podľa Ústavu pamäti národa spolupracoval s obávanou tajnou políciou - ŠtB.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

twitter/isifa

Súvisiace články