Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlight: V Poprade extraligový rekord - 476 trestných minút!
Zdielať na

Highlight: V Poprade extraligový rekord - 476 trestných minút!

Zdroj: hokej.sk

POPRAD / Najvyššia slovenská hokejová súťaž má nový rekord v počte trestných minút v jednom zápase.

Hlavní arbitri Juraj Konc a Peter Lokšík rozdali v sobotňajšom šiestom štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi Popradom a Košicami (3:0) dokopy podľa dostupných štatistík 476 trestných minút (Poprad 231, Košice 245). Zapotili sa predovšetkým v posledných 51 sekundách tretej tretiny, v ktorých bolo na ľade množstvo nervozity a dve hromadné bitky. Popradčania v nich inkasovali 217 trestných minút, Košičania ešte o 12 viac. Dovtedy udelili domácim 7 a hosťom 8 dvojminútových vylúčení. V rozhodujúcom siedmom zápase bude v košickom tíme chýbať Michal Novák, ktorý dostal trest v hre a automaticky má zastavenú činnosť minimálne na jeden súboj.

Doterajší negatívny rekord extraligy v počte vylúčených držali Dukla Trenčín a MHC Martin z ročníka 2007/08, aj v tomto ich štvrťfinálovom súboji účinkoval ako hlavný arbiter Juraj Konc. Spoločne s Vladimírom Baluškom udelili 5. marca 2008 na trenčianskom štadióne 334 trestných minút.

Svetový rekord v počte trestov drží súboj medzi Čechovom a Omskom z januára 2010, ktorý rozhodcovia ukončili už po necelých 4 minútach hry. V spomenutom súboji v priebehu necelej minúty vypuklo niekoľko bitiek, ktoré vyústili do výnimočnej situácie, keď ani jeden zo súperov nemal dostatočný počet hráčov. Celkovo rozdali arbitri hráčom 607 trestných minút. V NHL drží rekord súboj Ottawy s Philadelphiou z marca 2004 (419 trestných minút). V zámorí sú však v štatistikách v porovnaní s Európou rozdiely v evidencii a časovom údaji pri vyšších trestoch do konca duelu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články