Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Primátor Ftáčnik poďakoval slovanistom za úspech v KHL
Zdielať na

Primátor Ftáčnik poďakoval slovanistom za úspech v KHL

BRATISLAVA / Veľmi spontánnym prejavom vďaky a spokojnosti z úst primátora Bratislavy Milana Ftáčnika sa v stredu v Zlatej sále Primaciálneho paláca začalo prijatie hokejistov HC Slovan Bratislava na pôde radnice.

Prvý muž slovenskej metropoly veľmi srdečne poďakoval Miroslavovi Šatanovi a spol. za výborné výkony počas celej sezóny v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige a zároveň im zaželal podobne vydarený aj ten budúci ročník. Primátor Milan Ftáčnik zdôraznil neopakovateľnú atmosféru, ktorá počas majstrovských stretnutí panovala v hľadisku Slovnaft arény.

"Patrí vám naša veľká vďaka za to, čo ste dokázali v silnej konkurencii ako nováčik. Málokto pred začiatkom veril, že sa presadíte v takomto náročnom prostredí. Som však veľmi spokojný s tým, aké krásne momenty ste pripravili svojim priaznivcom. Patrí vám poďakovanie za to, ako ste reprezentovali naše mesto, ale aj celú krajinu. Vaše účinkovanie v KHL je dôkazom toho, že keď si človek postaví vysoké ciele a vytrvalo za nimi ide, tak ich dokáže aj naplniť,“ uviedol v príhovore bratislavský primátor.

Prejav nadchod i trénera Čadu

Práve srdečný prejav Milana Ftáčnika nadchol aj úspešného trénera "belasých" Rostislava Čadu, ktorý sa priznal, že je na takomto prijatí prvýkrát v živote. "Bol som veľmi milo prekvapený peknou atmosférou a neformálnym prístupom pána primátora k nám ako reprezentantom Bratislavy. Na pôde radnice som prvýkrát a som rád, že sme po úspešnej sezóne mohli prísť. Verím, že takýchto stretnutí s predstaviteľmi mesta bude ešte viac. Netreba zabúdať, že o výsledky sa zaslúžili aj priaznivci, ktorí nás celú sezónu povzbudzovali. Veľmi si cením, že nás neopustili ani vtedy, keď sa nám nedarilo a zostali nám verní. Nikdy nás nekritizovali,“ zdôraznil úspešný kormidelník "belasých".

Podporu obecenstva ocenili aj hráči HC Slovan a v podobnom duchu o celosezónnej priazni hovoril aj generálny manažér Maroš Krajči, ktorý ako výraz vďaky mestských orgánov venoval primátorovi slovanistický dres s menom a symbolickým číslom jeden.

Spanilá jazda električkou i autogramiáda

Výprava hráčov a realizačného tímu sa potom presunula pred historickú budovu Slovenskej národnej rady na Hodžovom námestí. Odtiaľ sa začala spanilá jazda električkou v klubových farbách Slovana ulicami hlavného mesta Slovenska, ktorá bola spojená s autogramiádou a fotografovaním s fanúšikmi.

Pri tejto príležitosti si kapitán "belasých" Miroslav Šatan pripomenul, že naposledy išiel električkou ulicami Bratislavy, keď mal 10 rokov a presúval sa zo Zlatých pieskov do centra mesta. Podobnú spomienku v pamäti vylovil aj tréner Rostislav Čada, ktorý sa priznal, že naposledy cestoval týmto prostriedkom mestskej hromadnej dopravy ešte ako malý chlapec v Brne. Ďalší hráč Slovana Ján Lipiansky priznal, že on si na cesty mestom električkou rád spomína a keďže koľajnice sú stále rovnaké, vie aj odkiaľ kam idú jednotlivé spoje. Trasy autobusov by však už nedokázal presne určiť.

Atmosféru v Bratislave dotvárali zástupy ľudí, ktorí na električku čakali na jednotlivých zastávkach na trase Námestie SNP, Jesenského ulica, Šafárikovo námestie, Kamenné námestie, Špitálska ulica, Vazovova ulica, Obchodná ulica a späť na Námestie SNP.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články