Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NHL: Chára (35) oslávil 500. zápas v drese Bostonu asistenciou
Zdielať na

NHL: Chára (35) oslávil 500. zápas v drese Bostonu asistenciou

Zdroj: sita, Chára vs Ottawa

OTTAWA / Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára oslávil 500. zápas v drese Bostonu v NHL asistenciou a víťazstvom 3:2 po samostatných nájazdoch v Ottawe.

Bruins dokázali vyrovnať dvojgólové manko z úvodnej desaťminútovky a napokon dosiahli 10. výhru v rade na ľade Senators. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil David Krejčí. Po stretnutí sa rozprávalo najmä o pokuse lotyšského útočníka Kasparsa Daugaviňša, ktorý si dovolil kúsok skôr patriaci do Zápasu hviezd ako do bežného súboja. Puk potiahol držiac ho pod hranou čepele priamo pred bránku, nasledovala 360-stupňová otočka a pokus o jeho zasunutie, ktorý však brankár Tuuka Rask svojím ľavým betónom vystihol. Zdeno Chára odohral v stretnutí vyše 26 minút a zaznamenal aj tri strely na bránku. Boston zaostáva o bod za lídrom Severovýchodnej divízie i celej Východnej konferencie Montrealom, má však odohrané o 3 zápasy menej.

Los Angeles v druhom pondelkovom stretnutí zdolalo Calgary 3:1. Dva góly dosiahol kapitán Kings Dustin Brown, brankár Jonathan Quick sa prezentoval 23 zákrokmi. Los Angeles zdolalo Calgary aj druhýkrát v priebehu troch dní a po 11. víťazstve z posledných 14 stretnutí sa posunulo už na 4. priečku Západnej konferencie.

Výsledky stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Ottawa - Boston 2:3 po sam. nájazdoch (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 1. Latendresse (Gončar, C. Phillips), 8. Turris (C. Phillips) - 20. S. Thornton (CHÁRA), 29. Paille (Krejčí, McQuaid), rozhodujúci sam. nájazd Krejčí

Los Angeles - Calgary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 6. D. Brown (Vojnov, Muzzin), 10. Stoll (Muzzin), 60. D. Brown - 55. Backlund (Tanguay)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články