Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
NHL: Góly Hossu a Kopeckého na body nestačili
Zdielať na

NHL: Góly Hossu a Kopeckého na body nestačili

Zdroj: sita, Chicago-Edmonton

NEW YORK / Hokejisti Chicaga po imponujúcom vstupe do skrátenej sezóny zámorskej NHL v podobe šnúry 24 zápasov s bodovým ziskom ťahali za kratší koniec v riadnom hracom čase vo svojom druhom stretnutí za sebou.

Blackhawks po piatkovom nezdare 2:6 v Colorade znova dostali 6 gólov, a to dokonca pred vlastnými fanúšikmi: prehrali s Edmontonom 5:6. Marián Hossa mal v drese domácich štatistiku 1+1. Blackhawks doplatili na nevydarenú prvú tretinu, v ktorej inkasovali štyri góly. Od druhej dvadsaťminútovky už bolo Chicago lepším tímom, ale vyrovnať už nedokázalo. "Sme sklamaní zo začiatku zápasu. Vôbec sme nehrali dobre. Boli sme vo všetkom poriadne pozadu. Páčilo sa mi, ako sme potom zabojovali," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville. Oilers prerušili sériu piatich prehier v rade.

Gól sa objavil v štatistikách zápasu medzi Floridou a Montrealom pri mene Tomáša Kopeckého, aj keď krajana v bránke Canadiens Petra Budaja neprekonal. Kopecký sa ako posledný hráč Panthers dotkol puku predtým, ako ho vyslal do vlastnej bránky obranca Francois Boullion. Hráča Canadiens vlastenec mrzel, ale tešilo ho, že sa presadil aj na opačnej strane a prispel k výhre 5:2. "Teraz sa na tom už iba zasmejeme. Vyhrali sme zápas, takže sa môžeme usmievať. Podobné veci sa občas stávajú. Nemôžem sa naňho hnevať. Zblokoval množstvo striel a mnohokrát mi pri bránení pomohol," uviedol Peter Budaj, ktorý vychytal svoje štvrté víťazstvo v rade. "Bola to skvelá strela. Možno ho pošleme v budúcnosti pri presilovke pred súperovu bránku," smial sa tréner Canadiens Michel Therrien. Kopecký si pripísal 10. gól sezóny a vyrovnal svoju streleckú štatistiku z ročníka 2011/12.

Na prvom góle New York Rangers pri výhre 4:1 vo Washingtone mal podiel aj slovenský reprezentačný útočník Marián Gáborík, ktorý spoločne s Martinom McDonaghom asistovali Derekovi Stepanovi. Jediný presný zásah tímu z hlavného mesta USA dosiahol v 3. min 27-ročný obranca Steven Oleksy, pre ktorého to bol premiérový gól v NHL. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin pred zápasom žiadal o väčší rešpekt zo strany rozhodcov, arbitri ho v súboji dvakrát vylúčili a Rangers využili obe presilovky.

Prihrávka Andreja Sekeru v konečnom dôsledku len zmiernila prehru Buffala 2:3 vo Philadelphii. Bojnický rodák napokon nastúpil, aj keď ešte v piatok tréneri Sabres jeho štart pre nešpecifikované zranenie vylúčili. Flyers ukončili sériu troch prehier v rade. V domácom drese dvakrát ohrozil bránku Buffala Andrej Meszároš. Brankár Jaroslav Halák mal 18 úspešných zákrokov pri prehre St. Louis 2:4 v Anaheime. Ducks otočili výsledok troma gólmi v záverečnej dvadsaťminútovke a doma vyhrali jedenástykrát v rade, čím vyrovnali klubový rekord. Sekundu pred koncom predĺženia rozhodol vďaka aktivite a vybojovaniu už takmer strateného puku o výhre 3:2 Colorada nad San Jose Matt Duchene. Avalanche viedli 2:0, hostia dokázali vyrovnať aj vďaka 400. gólu v NHL z hokejky Patricka Marleaua. Michal Handzuš odohral vyše 8 minút. Duchenov gól musel posúdiť ešte videorozhodca, keďže nebolo jasné, či puk prešiel cez bránkovú čiaru ešte pred uplynutím časového limitu. "Sú to neuveriteľné pocity. Nemyslel som si, že by sme mohli rozhodnúť predĺženie v takomto čase. Viem, že siréna občas zaznie trocha neskôr a netušil som, či som to stihol. Bol som len v správnej chvíli na správnom mieste," popísal Duchene.

Detroit počas víkendu dvakrát prehral s Columbusom, po sobotňajšom neúspechu 0:3 nestačil na Blue Jackets ani doma (2:3 po sam. nájazdoch). Columbus vyhral piaty zápas v rade, jeho sériu neukončil ani Tomáš Tatar, ktorý Sergeja Bobrovského ohrozil dvakrát. Pittsburgh zdolal New York Islanders vysoko 6:1, pri neúspechu mal Ľubomír Višňovský jeden mínusový bod. V zápase exceloval najmä Chris Kunitz, ktorý strelil tri góly a na ďalšie dva prihral. Osobný rekord v počte asistencií vyrovnal Sidney Crosby, ktorý podobne ako 13. decembra 2006 dosiahol päť gólových prihrávok. "Hrám s najlepším hokejistom na svete, čo mi uľahčuje situáciu a na ľade si užijem aj viac zábavy," povedal na adresu Crosbyho Kunitz. Crosby so 45 bodmi (12+33) dominuje produktivite súťaže. New Jersey slávilo len druhú výhru z ostatných deviatich zápasov, keď zdolalo Winnipeg 3:2 po samostatných nájazdoch.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Washington - New York Rangers 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Gól: 3. Oleksy (Chimera, Johansson) - 12. Stepan (GÁBORÍK, McDonagh), 31. Boyle (McDonagh, Hagelin), 32. Callahan (Rick Nash, Del Zotto), 59. B. Richards (Hagelin, Rick Nash)

Detroit - Columbus 2:3 po sam. nájazdoch
(0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 24. Kindl (Daciuk), 41. Franzén (Brunner, Zetterberg) - 24. Brassard (Ťutin, Atkinson), 25. Umberger (Johansen, Foligno), rozhodujúci sam. nájazd Calvert

Florida - Montreal 2:5
(0:2, 0:2, 2:1)
Góly: 48. T. KOPECKÝ, 54. Matthias (Skille) - 2. Desharnais (Gallagher, Jemelin), 9. Ryder (Subban, Plekanec), 36. B. Gionta (Subban, Plekanec), 38. Bouillon (Ryder, B. Gionta), 56. Ryder (Subban, A. Markov)
Peter Budaj (Montreal) mal 14 úspešných zákrokov

New Jersey - Winnipeg 3:2 po sam. nájazdoch (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 9. R. Carter (Zajac, Volčenkov), 11. S. Gionta (Kovaľčuk, Larsson), rozhodujúci sam. nájazd Eliáš - 17. M. Stuart (Antropov, Miettinen), 38. E. Kane (M. Stuart)

Pittsburgh - New York Islanders 6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Góly: 8. Dupuis (Kunitz, Crosby), 14. Kunitz (J. Neal, Crosby), 17. Kunitz (J. Neal, Crosby), 34. Kunitz (Letang, Crosby), 34. J. Neal (Letang), 47. Dupuis (Crosby, Kunitz) - 29. Boyes (Cizikas, Moulson)

Chicago - Edmonton 5:6 (0:4, 4:2, 1:0)
Góly: 26. P. Kane (Bolland), 28. MARIÁN HOSSA (J. Toews, Leddy), 36. Brookbank (MARIÁN HOSSA), 38. Seabrook (P. Kane, Keith), 48. P. Kane (Bolland, Saad) - 3. M. Brown (N. Schultz, R. Smyth), 3. Gagner (Pääjärvi, Jakupov), 10. Ryan Whitney (T. Hall, Hemský), 13. Gagner (Ryan Whitney, Eberle), 31. Horcoff (Nugent-Hopkins, J. Schultz), 36. T. Hall (Nugent-Hopkins, J. Schultz)

Philadelphia - Buffalo 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Góly: 5. Gagne (Timonen, Bryzgalov), 9. Talbot (Fedotenko), 21. Giroux (Timonen) - 12. Flynn (Porter, SEKERA), 45. Hecht (Ott)

Minnesota - Vancouver 4:2
(2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 1. Parise (M. Koivu, Spurgeon), 19. Zucker (Cullen, Stoner), 25. Spurgeon (R. Suter, Parise), 47. Parise (R. Suter, Coyle) - 28. Higgins (Alberts), 42. H. Sedin (Garrison, Booth)

Colorado - San Jose 3:2 po predĺžení
(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Góly: 7. Duchene (Parenteau, Landeskog), 27. O´Reilly (Palushaj, J. Mitchell), 65. Duchene (Parenteau, Hejda) - 40. Marleau (Braun, Clowe), 57. Couture (J. Thornton)

Anaheim - St. Louis 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Góly: 29. Cogliano (Etem, Lovejoy), 44. B. Ryan (Getzlaf, Beauchemin), 46. Perry (Getzlaf, Beauchemin), 60. Perry (Beauchemin, Souray) - 7. Reaves (Redden, Cracknell), 42. Berglund (Russell, Oshie)
Jaroslav Halák (St. Louis) mal 18 úspešných zákrokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články