Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slovan nezdolal Dinamo ani raz, sezóna v KHL sa mu skončila
Zdielať na

Slovan nezdolal Dinamo ani raz, sezóna v KHL sa mu skončila

BRATISLAVA / Hráči Slovana Bratislava v pondelok odohrali záverečný súťažný zápas v premiérovej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Zverenci trénera Rostislava Čadu podľahli hráčom Dinama Moskva vo štvrtom dueli štvrťfinále play-off Západnej konferencie na domácom ľade 2:3 a celú sériu prehrali 0:4. Slovan v ročníku 2012/2013 neuspel ani v jednom zo šiestich duelov proti Dinamu. Moskovské mužstvo si v pondelok vypracovalo trojgólový náskok, ktorý v tretej tretine skresali obrancovia Švarný a V. Mihálik. Slovanu sa v zostávajúcom priebehu stretnutia už nepodarilo vyrovnať. Dinamo Moskva postúpilo do konferenčného semifinále, tím pod taktovkou trénera Olega Znaroksa ešte nepozná meno súpera v ďalšom kole play-off.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga - štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápas:

Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:1, 0:2, 2:0) - konečný výsledok série: 0:4,

Dinamo Moskva postúpilo do semifinále play-off Západnej konferencie KHL
Góly: 42. Švarný (Bartovič, J. Mikúš), 47. V. Mihálik (L. Hudáček) - 12. Petružálek (Mironov, Jeriomenko), 27. Koňkov (Petunov, Babenko), 30. Jalasvaara (Solovjov, Kokarev)

Vylúčení: 11:9 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergejev, Ravodin - Balodis, Deďuľa, 10 055 divákov

 

Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Švarný, Mojžíš, J. Tabaček, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - M. Bakoš, Kytnár, L. Hudáček - Daňo, A. Šťastný, Ölvecký
Dinamo: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Solovjov, Jalasvaara, Mironov, Gorochov - Babenko, Soin, Koňkov - Sopin, Gorovikov, Kasiančuk - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Pestunov, Mosaľov, Kvapil

Dinamo začalo štvrtý zápas aktívnejšie a hneď od úvodu si vytváralo aj šance. Už v 2. min pohrozil po Mihálikovej chybe Koňkov, no jeho pokus spomedzi kruhov zneškodnil Janus. Brankár Slovana si poradil aj s presilovkovými strelami Jalasvaaru, Mosaľova, Pestunova a Nováka. Už v hre piatich proti piatim neuspel Kasiančuk. Janus prvýkrát kapituloval v 12. min z hokejky Petružálka, ktorý sa odvážne predral domácou obranou po pravej strane - 0:1. Vzápätí mohol vyrovnať Sersen, po jeho pokuse sa pred Jeriomenkom strhla bitka. Jej výsledkom bolo 18 trestných minút a presilovka pre Slovan.

Začiatok druhej časti patril domácemu mužstvu, ale Bartoviča aj Sersena "vychytal" Jeriomenko. Zahrmelo na opačnej strane, keď v 27. min ďalšiu chybu Mihálika potrestal Koňkov, ktorý zakončil únik blafákom na pravú stranu - 0:2. Tretí gól hostí pridal v 30. min obranca Jalasvaara, ktorý vymietol pravý horný roh Janusovej bránky. Dinamo hralo uvoľnene a jeho hráči vynikajúco narúšali rozohrávku Slovana. V 37. min vystrelil tvrdo od modrej čiary obranca Gorochov, ale brankár Janus schoval puk v lapačke. Iskierku nádeje pre Slovan vykresal v 42. min Švarný, ktorého nepokryla defenzíva Dinama a po prihrávke Bartoviča prekonal gólmana hostí. To domáci tím ešte viac nabudilo, ale Vondrka pálil vo veľkej šanci tesne vedľa. Tribúny rozjasal v 47. min V. MIhálik, ktorého "projektil" od modrej čiary skončil až v bránke moskovského mužstva. Vyrovnanie mal na hokejke Miklík, ale Jeriomenko aj so šťastím zachránil. Dinamo malo vzápätí 64-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov, ale Janus predviedol niekoľko dobrých zákrokov a skóre sa nezmenilo. Po dvoch vylúčeniach sa "belasí" len veľmi ťažko dostávali do tempa. Kukumbergovu strelu v 54. min Jeriomenko vytesnil, hosťujúci Kasiančuk trafil iba do Janusa. Záver si už hráči Dinama ustrážili a postúpili do ďalšej fázy play-off.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Myslím si, že dnešný zápas bol v nasadení a agresivite najlepší v sérii. Súperovi sa podarilo odskočiť, naše mužstvo sa celú sezónu ukazovalo veľmi bojovne a potvrdilo sa to aj dnes. Vďaka nasadeniu sa nám podarilo zamotať duel, bolo to otvorené až do konca. V celej sérii sme boli Dinamu vyrovnaný súper. Majú dobrý káder s výbornou organizáciou. Narazili sme na nich v ich vynikajúcej forme. To je hlavná príčina, prečo nás vyradili."

Oleg Znaroks (tréner Dinama Moskva): "Celá séria bola veľmi náročná, rovnako aj pondelkové stretnutie. Mali sme veľmi náročného súpera, ale chlapci túto prekážku zvládli."