Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre snehovú búrku odložili duel v Bostone, Devils ukončili víťaznú šnúru Penguins
Zdielať na

Pre snehovú búrku odložili duel v Bostone, Devils ukončili víťaznú šnúru Penguins

Zdroj: ISIFA

BOSTON / Stretnutie zámorskej hokejovej NHL medzi Bostonom a Tampou Bay sa v sobotu neodohrá a vedenie súťaže ho odložilo zatiaľ na neurčito.

Severovýchod USA postihla veľká snehová búrka spojená so silným vetrom. Zápas sa mal pôvodne začínať o 13.00 h miestneho času (19.00 h), najskôr ho posunuli o šesť hodín neskôr a napokon definitívne zrušili. Hráči oboch tímov boli pripravení hrať v pôvodnom termíne, ale počasie neumožnilo prísť do arény pracovníkom servisných služieb a problémy by mali s príchodom aj samotní diváci.

Meteorológovia očakávajú, že v oblasti Bostonu napadne 60 až 76 centimentrov snehu. Z tohto dôvodu zrušili resp. presunuli aj niekoľko ďalších športových udalostí. Vedenie NHL teraz hľadá nový termín pre odložený súboj medzi Bruins a Lightning. Oba tímy čaká ďalší zápas už v nedeľu, Tampa Bay nastúpi v New Yorku proti Rangers, Boston zasa v Buffale.

New Jersey - Pittsburgh 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Gól Dannyho Briera v 62. min rozhodol o víťazstve Philadelphie v zápase hokejovej NHL nad Carolinou 4:3. Flyers z posledných štyroch domácich zápasoch tri vyhrali a po nevydarenom začiatku súťaže sa šplhajú v tabuľke nahor. Brankár Philadelphie Iľja Bryzgalov dosiahol už tretiu asistenciu v sezóne. New Jersey zdolalo Pittsburgh 3:1 a ukončilo Penguins päťzápasovú víťaznú šnúru. Devils svoju naopak natiahli už na štyri duely. Brankár New Jersey Martin Brodeur sa stal prvým mužom s maskou, ktorý nastúpil na 1200 stretnutí v NHL.

Výsledky úvodných sobotňajších stretnutí hokejovej NHL:

New Jersey - Pittsburgh 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 37. Matteau (A. Greene, Larsson), 51. Henrique (Butler, Kovaľčuk), 54. Butler (Greene, Kovaľčuk) - 2. B. Sutter (Despres, T. Kennedy)

Philadelphia - Carolina 4:3 po predĺžení (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 14. B. Schenn (K. Timonen, Voráček), 22. Read (Knuble), 32. Voráček (B. Schenn, Bryzgalov), 62. Briere (Grossmann, B. Schenn) - 1. Tlustý (Corvo, E. Staal), 32. Skinner (Jordan Staal, Pitkänen), 48. Corvo (Gleason, Brent)

Ottawa - Winnipeg 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 46. Ponikarovskij (Wellwood)

Detroit - Edmonton 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 29. Daciuk (Brunner, Zetterberg), 47. N. Kronwall (Daciuk, Zetterberg) - 38. Schultz (Eberle, Hartikainen)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články