Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenskí hokejisti v Nórsku. Na turnaji zabojujú o fleky na MS
Zdielať na

Slovenskí hokejisti v Nórsku. Na turnaji zabojujú o fleky na MS

Slovenská hokejová reprezentácia dnes ráno odcestovala na turnaj do Nórska. Výkony hráčov môžu už teraz v mnohom naznačiť, ktorí z nich sa objavia aj v nominácii na tohtoročný svetový šampionát.

Päť zmien oproti pôvodnej nominácii na turnaj Troch krajín v Nórsku nie je síce veľa, no väčšina z nich bola na tom istom poste. "Bohužiaľ sa zranil Baranka, Nemôže prísť Starosta, ani Graňák, takže to oslabenie v obrane je citeľné! Na druhej strane si ale môžeme vyskúšať ďalších hráčov. Dúfam, že pri záverečnej nominácii už budeme v plnej sile," hovorí Vladimír Vůjtek, tréner hokejovej reprezentácie SR.

Nováčikom iba Gašparovič

O svoju šancu dostať sa medzi tých, ktorí by sa mohli predstaviť na svetovom šampionáte zabojuje aj jediný nováčik v reprezentácii Jakub Gašparovič. "Tak ja naozaj neviem, čo ma čaká. Nechám sa prekvapiť!," hovorí Jakub Gašparovič. Útočníkovi trenčianskej Dukly čo-to prezradia aj skúsenejší hráči. Najviac, až dvanásť, je ich v tíme, ktorý odletel do Nórska, z KHL. "Po plnení tých klubových povinností vždy dobre padne na pár dní vypadnúť do iného kolektívu. Takže veľmi sa teším!," hovorí brankár Ján Laco.

Bartek čakal na pozvánku 2 roky

Rovnaké pocity, ako Ján Laco, má aj Martin Bartek, ktorý prišiel napriek tomu, že nie je úplne fit. Jeden z najproduktívnejších útočníkov českej extraligy čakal na pozvánku viac ako dva roky. "Prekvapila ma. Ja som sa o tom dozvedel až z novín. Potom prišiel tréner Vůjtek za mnou do Vítkovíc, kde sme hrali. Po zápase sme sa o tom porozprávali," hovorí Martin Bartek.

V piatok proti Švajčiarom

O cieľoch sa však hráči s trénerom rozprávať nemuseli, tie sú dané jasne. "Tak, ja som vždy spokojný s víťazstvom. Myslím si, že máme dobré mužstvo na to, aby sme tam boli konkurencie schopní," tvrdí tréner Vladimír Vůjtek.  Silu Slovákov v piatok  preveria Švajčiari a o deň neskôr domáci Nóri.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články