Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Višňovský sa lúčil so Slovanom. V stredu naberie smer New York
Zdielať na

Višňovský sa lúčil so Slovanom. V stredu naberie smer New York

Posledný domáci zápas Slovana v základnej časti KHL bol pre Ľubomíra Višňovského definitívnou rozlúčkou s bratislavským tímom. Tento týždeň totiž odlieta za oceán a pripojí sa k tímu New York Islanders.

Višňovský dostal 15. januára od vedenia KHL zákaz hrať za Slovan a duely belasých sledoval v televízii alebo na tribúne. A bolo to pre neho poriadne ťažké. "Keď sme dali gól, tak som vždy vyskočil alebo. Je to troška iné, stále ma to ťahalo na ten ľad. Bolo mi smutno, že nemôžem pomôcť chalanom," uviedol Višňovský.

Spomínať bude v dobrom

V kontinentálnej lige, napriek tomu, že už nehráva, je stále na prvom mieste tabuľky najvyťažovanejších hráčov s takmer 25 minútami minútami na zápas. Celkovo ich za belasých absolvoval 32 a pripísal si v nich 6 gólov a 10 asistencií. "Je mi smutno a mal som tu krásne obdobie. Taká ďalšia etapa v živote, ktorú som si chcel predĺžiť. Nepodarilo sa, ale vždy budem spomínať len v dobrom," hovorí.

Ako ho príjmu fanúšikovia Islanders?

V stredu odlieta do New Yorku a pripojí sa k Islanders, s ktorými má platnú zmluvu a ktorých fanúšikovia jeho neochotu vrátiť sa do NHL prijali s nevôľou. "Tak boli to aj rodinné dôvody, prečo som tu ostal a každý, kto má deti to pochopí... Sa budem snažiť to na ľade preukázať, že viem hrať hokej a že budem platný hráč pre Islanders, že si ich nakloním na svoju stranu," dodáva Višňovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články