Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
HUSTE.tv: Slovan pokoril Čechov a má našliapnuté do play off
Zdielať na

HUSTE.tv: Slovan pokoril Čechov a má našliapnuté do play off

Hokejisti bratislavského Slovana bojujú o play off KHL. Dnešným súperom pred kamerami HUSTE.tv je Víťaz Čechov, ktorý už postúpiť nemôže.

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli v piatkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade, keď VIťaz Čechov zdolai 3:0. Zverenci trénera Rostislava Čadu tohto súpera zdolali 3:0 aj na jeho ľade. Piate čisté konto v tejto sezóne zaznamenal brankár Jaroslav Janus, gólový účet v Slovane si otvoril Marek Svatoš. Okrem Svatoša sa do listiny strelcov zapísali aj Milan Kytnár a Michal Vondrka.

Za najlepších hráčov duelu vyhlásili Jaroslava Janusa a Antona Koroľova.

V tabuľke Západnej konferencie má Slovan 74 bodov a je šiesty. Účasť v play-off si zabezpečí najlepších osem tímov, Bratislavčania majú osembodový náskok na deviaty HC Lev Praha aj desiaty Atlant Mytišči.

Najbližšie sa Slovan predstaví na domácom ľade, v nedeľu 3. februára privíta o 17.00 h HC Lev Praha.


Hokej - Kontinentálna hokejová liga - piatok:

Slovan Bratislava - Viťaz Čechov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 33. Kytnár (Mojžíš, J. Tabaček), 38. Vondrka (J. Tabaček, Mojžíš), 57. Svatoš (Bartovič)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Selezňov (Viťaz) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Olenin - Birin, A. Medvedev (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, J. Tabaček, Mojžíš, Ďatelinka, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Svatoš, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Kytnár, L. Hudáček - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš - A. Šťastný
Čechov: Denisov - Chafizullin, Selezňov, Malevič, Golovkov, Fahey, Kudinov - Timkin, Baďukov, Belousov - A. Koroľov, Čisťakov, Podziňš - V. Kuľomin, Tichomirov, Sergejev - Dvurečenskij, Černov, Tatalin

Prvú vážnejšiu šancu mali na konci 2. min hostia, štvrtá útočná formácia vnikla do pásma, no na prihrávku Černova nedočiahol Dvurečenskij. Na druhej strane pohrozil z brejku Miklík, ale s jeho pokusom spoza obrancu si poradil Denisov. V 7. min mal šancu opäť Dvurečenskij, tentoraz jeho stelu zlikvidoval Janus. Pred gólmanom Denisovom rovnakou mincou kontroval Daňo a vzápätí aj Svatoš. V 14. min nepochodil Ölvecký a o dve minúty neskôr ani Bližňák či Tabaček. Tesne pred prvou sirénou neuspel nováčik v kádri Slovana Juraj Mikúš.

V druhej časti mali miernu prevahu domáci hokejisti, ktorí boli strelecky aktívnejší a dali dva góly. Denisov si najprv poradil so šancami Mojžíša aj Svatoša, Miklík trafil hornú žŕdku. Neskôr neuspeli ani Kytnár a J. Mikúš. Skóre otvoril v presilovej hre v 33. min Kytnár, ktorý pred bránkou tečoval strelu Mojžíša od modrej čiary. Druhý gól pridal Slovan v 38. min. Tabaček vysunul na ľavé krídlo Mojžíša a jeho prihrávku zužitkoval Vondrka - 2:0.

Skorigovať mohol v 45.min Koroľov, ale vynikajúci Janus si poradil aj s touto situáciou. Na gólmana Slovana nevyzrel ani Baďukov a po ňom neskóroval v brejku opäť Koroľov. Ten istý hráč hostí neuspel ani v 50. min. Definitívnu podobu výsledku dal v 57. min Marek Svatoš po rýchlej akcii s Milanom Bartovičom.

Súvisiace články