Skoro jasno
18°
Bratislava
Slovan získal Juraja Mikúša z HC Lev
Zdielať na

Slovan získal Juraja Mikúša z HC Lev

Zdroj: sita - Mikúš na ľade

Stretne sa v ňom s bratom Tomášom

Hokejový Slovan Bratislava získal v posledných hodinách prestupového obdobia do útoku Juraja Mikúša, ktorý doteraz pôsobil v HC Lev Praha. S vedením účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy sa už dohodol aj na kontrakte. "Áno, prestupujem do Slovana. Je to úplne čerstvá informácia. S belasými som podpísal kontrakt do roku 2014," prezradil Juraj Mikúš. Dohoda medzi oboma stranami znie do 30. apríla 2014.

Už zajtra proti Čechovu, veď je zdravý

Dvadsaťpäťročný odchovanec skalického hokeja by mal mať premiéru v drese Slovana v piatkovom zápase proti tímu Viťaz Čechov. Hrať by mal v drese so svojím tradičným číslom 71. Nastúpiť bude môcť, ak kontrakt zaregistruje elektronická databáza hráčov KHL v Moskve do štvrtka 31. januára do 21.00 h stredoeurópskeho času. Uplynulé dva mesiace veľa nehral, keďže mal zranenú ruku. Mikúš sa v Slovane stretne s bratom Tomášom. Bratislavský tím mal o jeho služby záujem už v lete, vtedy prestup stroskotal. "Už som v poriadku, niekoľko dní naplno trénujem. Verím tomu, že sa stihnú vybaviť všetky formality a proti Čechovu nastúpim," dodal Juraj Mikúš.

Rodák zo Skalice odohral v tejto sezóne za HC Lev 28 stretnutí, v ktorých strelil 4 góly a pridal 7 asistencií. Počas kariéry si obliekal aj dresy Skalice, Chicoutimi, Banskej Bystrici, Manchestru Monarchs (AHL), Dinama Riga, Spartaka Moskva, HC Lev Poprad a TPS Turku.