Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Video: Pálffy vynadal rozhodcovi, dostal dištanc a pokutu
Zdielať na

Video: Pálffy vynadal rozhodcovi, dostal dištanc a pokutu

Zdroj: tasr

Hokejový útočník Žigmund Pálffy z HK 36 Skalica dostal od disciplinárnej komisie (DK) spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport extraligu, dištanc na dve stretnutia nepodmienečne.

Členovia DK o tom rozhodli na štvrtkovom zasadnutí. Pálffy nedohral nedeľňajší zápas 38. kola Tipsport extraligy na ľade Piešťan, keď hneď v polovici prvej tretiny sa dostal po vylúčení spoluhráča Martina Vyrúbalíka do slovnej potýčky s hlavným rozhodcom Jozefom Kubušom. Najskôr dostal desaťminútový trest, nasledne do konca zápasu a po krátkom čase aj trest v hre, ktorý znamená odobratie registračného preukazu a disciplinárne konanie.

Žigmund Pálffy okrem dištancu musí zaplatiť pokutu vo výške 200 eur.

"Pri posudzovaní Pálffyho prípadu sme vychádzali aj z toho, že doteraz nebol disciplinárne potrestaný. Vysvetlil nám celú situáciu, uznal, že nereagoval správne. Za svoj priestupok dostal trest na spodnej hranici disciplinárneho poriadku," uviedol športový riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský.

Skalický kapitán bude absentovať v piatkovom domácom súboji s Trenčínom i v nedeľňajšom stretnutí v Banskej Bystrici. Pod Urpínom však teoreticky bude môcť nastúpiť, keďže po polovici trestu môže podľa pravidiel požiadať disciplinárnu komisiu o jeho preklasifikovanie na podmienečný.

Disciplinárna komisia Pro-Hokeja vo štvrtok zároveň zastavila činnosť aj Andrejovi Themárovi z martinského MHC Mountfield, ktorý v 59. min minulotýždňového piatkového súboja s Piešťanmi musel odísť predčasne pod sprchy za úder hlavou. Útočníka MHC Mountfield potrestali trojzápasovým dištancom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

Súvisiace články