Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vůjtek (65) priznáva: Máme impotentných útočníkov!
Zdielať na

Vůjtek (65) priznáva: Máme impotentných útočníkov!

Zdroj: sita - Vújtek a hokejisti

Slovenská hokejová reprezentácia vylepšila o jednu priečku umiestnenie z prvého ročníka Arosa Challenge z roku 2010 a na tohtosezónne edícii obsadila 2. pozíciu.

Slováci si vďaka triumfu nad Nórskom 3:2 po samostatných nájazdoch zahrali sobotňajšie finále, v ktorom však prehrali so Švajčiarskom hladko 0:5. Pre Slovensko je to najvyššia prehra od Švajčiarska v doterajších 56 vzájomných zápasoch. Doteraz bolo maximom 0:4 z apríla 2006 v Bazileji.

O výsledku rozhodla druhá tretina, do ktorej domáci vstupovali s jednogólovým náskokom a pridali v nej tri presné zásahy. V ďalšom priebehu už Švajčiari svoj náskok kontrolovali. Slováci sa nedokázali gólovo presadiť. Bez presného zásahu odchádzali zverenci Vladimíra Vůjtka z ľadu druhýkrát v sezóne, v Mníchove prehrali v novembri s Nemeckom 0:2. "Zápas sme nezačali zle. Až do prvého inkasovaného gólu sme hrali vyrovnanú partiu, ale boli sme impotentní v útoku. A to počas celého súboja. Po prvom strelenom góle ovládli Švajčiari hru a potom už stretnutie kontrolovali. Švajčiarsko dnes vyhralo zaslúžene," povedal po stretnutí tréner Vladimír Vůjtek.

Slovensko nemalo na turnaji na rozdiel od súperov najkvalitnejší výber.

Tréner Vůjtek nemohol nominovať hráčov zo Slovana Bratislava, ktorý v súčasnosti tvorí základ reprezentácie. Zo zdravotných dôvodov sa mu ospravedlnili aj ďalší hráči. Mužstvu chýbali skúsenosti. "Verili sme, že budeme súperom na tomto turnaji aj s týmto kádrom konkurovať. V piatok proti Nórom sa to podarilo, dnes so Švajčiarmi už nie a ťahali sme za kratší koniec. Domáci mali v tíme päť hráčov z NHL, čo sa prejavilo najmä v druhej tretine, v ktorej nás jasne prevýšili. My sme mali na turnaji mladé mužstvo, zlepené na poslednú chvíľu a na jeho hodnotenie je ešte priskoro. Uvidíme, koho z týchto hráčov pozveme nabudúce," uviedol Vladimír Vůjtek.

Staňa oporou

V piatok proti Nórsku bol oporou najmä brankár Rastislav Staňa, ktorý sa do reprezentácie vrátil po dvoch rokoch. Reprezentačný kouč krátko po skončení turnaja ešte nechcel hodnotiť jednotlivých hráčov. "V útoku sme mali veľa neskúsených hráčov, čo sa prejavovalo v koncovke. Niektorí zahrali včera lepšie, dnes to už bolo horšie. Nováčikovia však ukázali, že sú to talenty slovenského hokeja a treba s nimi počítať. Rasťo Staňa proti Nórom chytal veľmi dobre, mal podiel na víťazstve. Dnes mal Hudáček ťažšiu pozíciu, lebo obrana nebolo tak dobrá ako deň predtým," doplnil Vladimír Vůjtek, ktorému sa z debutantov pozdával Popradčan Michael Vandas.

Vodcom kabíny a kapitánom na ľade bol obranca Tomáš Starosta. Hráč Jugry Chanty-Mansijsk nastúpil v sobotu už na svoj 126. reprezentačný duel. Z finálového neúspechu veľkú tragédiu nerobí, v zápase so Švajčiarskom sa snaží nájsť aj pozitíva. "Ťažko sa hľadajú slová po takej prehre, ale z takýchto zápasov sa treba poučiť. Kým sme nedostali prvý gól, boli sme lepším tímom. V druhej tretine sme boli vylučovaní a prehrali sme si to takticky. Škoda, ale na druhej strane sme tu mali veľa mladých hráčov a to je prísľub do budúcnosti,“ doplnil Tomáš Starosta.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články