Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezident Obama opäť vyzval na ukončenie výluky NHL
Zdielať na

Prezident Obama opäť vyzval na ukončenie výluky NHL

Prezident USA Barack Obama opäť vyzval zainteresované strany, aby našli riešenie a ukončili výluku v hokejovej NHL.

Vo štvrtkovom rozhovore pre televíznu stanicu WCCO-TV z Minneapolisu zopakoval svoje slová zo záveru októbra, keď povedal, že majitelia i hráči zarábajú peniaze len vďaka fanúšikom a kvôli ním by mali nájsť východisko zo súčasnej situácie. Pracovná výluka v NHL pre chýbajúcu kolektívnu zmluvu trvá už 90 dní.

"Môj odkaz pre majiteľov a hráčov je jasný: páni, máte dostatok financií a zarábate ich vďaka fanúšikom. Správajte sa k nim slušne. Môžete vymyslieť spôsob na prerozdelenie príjmov, ale v prvom rade musíte byť slušní k ľuďom, ktorí vás podporujú. Nemusím byť zapojený do debát medzi bohatými hráčmi a ešte bohatšími majiteľmi. Oni by si to mali vyriešiť medzi sebou a pamätať na tých, ktorí im dávajú financie do ich vreciek," povedal prezident USA Barack Obama.

Americký prezident sa ku kolektívnym vyjednávaniam v športe nevyjadroval prvýkrát. Pred pár mesiacmi vyzval vedenie ligy amerického futbalu NFL a rozhodcov, aby ukončil svoj spor a podpísali novú kolektívnu dohodu. V úvode ročníka NFL viedli duely náhradní rozhodcovia, ktorí napáchali množstvo chýb.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

REUTERS

Súvisiace články