Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Gáborík (30) aj Hossa (33) v prípade štartu NHL pripravení hrať!
Zdielať na

Gáborík (30) aj Hossa (33) v prípade štartu NHL pripravení hrať!

Ak sa nový ročník zámorskej hokejovej NHL začne v januári, v zostave New York Rangers nebudú chýbať Marián Gáborík, Rick Nash či Carl Hagelin.

Všetci mali v poslednom čase zdravotné ťažkosti, ale do začiatku januára budú stopercentne v poriadku. Nasha trápili počas výlukového pôsobenia vo švajčiarskom Davose slabiny, Hagelin má problémy s ramenom, ktoré si zranil v drese Södertälje.

Gáborík sa 6. júna podrobil operácii ramena. Tridsaťročný útočník mal odvtedy dostatok času na rehabilitáciu. Keďže sezóna sa nezačala, návrat na ľadové plochy nemusel uponáhľať. Gáborík rehabilitoval na Slovensku i v New Yorku a v prípade ukončenia výluky bude podľa denníka New York Daily News Rangers plne k dispozícii.

Marián Hossa dostal od Blackhawks zelenú, môže hrať

Slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa pôsobiaci v klube NHL Chicago Blackhawks sa už úplne zotavil z otrasu mozgu, ktorý utrpel v treťom zápase minulosezónneho štvrťfinále Západnej konferencie s Phoenixom. Lekári "čiernych jastrabov" dali slovenskému krídelníkovi zelenú a 33-ročný rodák zo Starej Ľubovne si môže nájsť tím, za ktorý by prípadne nastúpil počas stále trvajúcej výluky z kanadsko-americkej profilige. Informáciu priniesol denník Chicago Tribune.

Mariána Hossu nepríjemne zranil v apríli Raffi Torres, od spomenutého stretnutia odchovanec trenčianskej hokejovej školy neabsolvoval ani jeden duel a len pomaly sa zotavoval z otrasu mozgu. V úvode októbra začal s individuálnymi tréningami na ľade pod dohľadom koučov Chicaga. V zámorí bývalý hráč Ottawy, Atlanty, Pittsburghu a Detroitu mohol riadne poberať plat napriek tomu, že v NHL vyhlásili lockout. Hossa bol v čase oznámenia výluky na listine zranených hráčov a táto skutočnosť mu dávala právo na mzdu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články