Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slovan čaká náročná šnúra, v Chabarovsku aj proti času
Zdielať na

Slovan čaká náročná šnúra, v Chabarovsku aj proti času

Hráčov bratislavského Slovana čaká najnáročnejšia cesta za súpermi v Kontinentálnej hokejovej lige. V utorok predpoludním odleteli do Chabarovska, ktorý je najvýchodnejším mestom v súťaži. Vzdialenosť vzdušnou čiarou medzi oboma mestami je 7749 km.

Bratislavčania absolvujú medzipristátie v Novosibirsku, celkovo vo vzduchu strávia takmer dvanásť hodín. V Chabarovsku pristanú v stredu ráno o 10.00 h miestneho času, čo je polnoc slovenského. Na zápas nastúpia vzhľadom na desaťhodinový časový posun v stredu ráno o 9.00 SEČ.

"Z minulosti viem, že zápasy v Chabarovsku sú náročné pre všetky mužstvá. Problémy tam majú aj silné tímy. Najskôr musíme zvládnuť cestu, po prílete si poriadne oddýchnuť a večer v zápase sa vyrovnať so zmenou časového pásma. Chceli by sme z Chabarovska získať nejaké body," uviedol tréner Slovana Rostislav Čada.

Čo v Chabarovsku ?

V bratislavskom klube uvažovali o viacerých alternatívach riešenia cesty do Chabarovska. V nedeľu odohral Slovan náročný duel s Jaroslavľom, po ktorom sa už sústredil na stredajší s Amurom. "Existujú dve riešenia podobných situácií a takto náročných ciest. Prvé je ísť do Chabarovska niekoľko dní dopredu, čo však nikto nerobí. Potom je druhé riešenie: prísť priamo na zápas, dobre sa naň pripraviť a pokúsiť sa odohrať ho čo najlepšie. Podobné problémy v Chabarovsku riešia aj ruské mužstvá, ktoré sa nemusia vyrovnávať s takým veľkým časovým posunom. V tejto chvíli sa nám zdá naše riešenie najideálnejšie," priznal Rostislav Čada.

Začiatok zápasu ráno o deviatej...

Pre hráčov Slovana je začiatok zápasu o 9.00 h ráno slovenského času nezvyčajný. Naposledy takto skoro začínali v žiackom veku. Obranca Ľubomír Višňovský je z NHL zvyknutý na náročné cestovanie, ale podobný presun ho čaká prvýkrát. "V NHL máme maximálne trojhodinový posun a 5,5-hodinový let. Idem do neznáma, netuším, čo to s nami urobí. Možno by som si mal so sebou zobrať nejaký spacák. Ak sa mi podarí zaspať v lietadle, bolo by to super," uviedol Ľubomír Višňovský.

Do Ruska odletelo v utorok predpoludním 25 hokejistov - dvaja brankári, osem obrancov a pätnásť útočníkov. S výpravou cestoval aj obranca Andrej Sekera, ktorý pre zranenie nehral v posledných dvoch dueloch. Sekera nastúpi možno už v Chabarovsku. "Uvidíme, či mu to zranenie dovolí," poznamenal Rostislav Čada. Okrem Chabarovska v rámci série absolvujú hráči Slovana aj zápasy na ľadoch Novosibirska (v piatok 30. novembra o 13.00 SEČ), Novokuznecka (nedeľa 2. decembra o 11.00 SEČ) a CSKA Moskva (utorok 4. decembra o 16.30 SEČ). "Chceli by sme si udržať súčasné postavenie v tabuľke, preto chceme získať čo najviac bodov," dodal Rostislav Čada.

Zostava Slovana na cestu do Ruska: Janus, Konrád - V. Mihálik, Sekera, Sersen, Sigalet, Švarný, Štajnoch, J. Tabaček, Ľ. Višňovský - M. Bakoš, Bartovič, Bližňák, M. Daňo, Dravecký, L. Hudáček, Lipiansky, Kukumberg, Kudrna, Kytnár, Miklík, T. Mikúš, Ölvecký, Šťastný, Vondrka

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Slovan-Novokuzneck

Súvisiace články