Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Chabarovsk vyhodil Lašáka (33), Halák (27) do druhej nemeckej ligy
Zdielať na

Chabarovsk vyhodil Lašáka (33), Halák (27) do druhej nemeckej ligy

Vedenie klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Amur Chabarovsk ukončilo spoluprácu so slovenským brankárom Jánom Lašákom.

Za odchodom 33-ročného Zvolenčana stoja nepresvedčivé výsledky klubu v ostatnom období a nelichotivá pozícia v dolných priečkach tabuľky Východnej konferencie KHL. Ján Lašák sa naposledy predstavil v súťažnom zápase 16. októbra pri prehre Chabarovska na ľade SKA Petrohrad 3:7. Celkovo má na svojom konte v tejto sezóne 12 štartov, dosiahol v nich tri víťazstvá pri úspešnosti zásahov 90,6 percenta a priemere 3,16 inkasovaného gólu na jeden duel.

Do Chabarovska prišiel Ján Lašák pred súťažným ročníkom 2011/2012

Predtým pôsobil vo fínskom Jokerite Helsinki, Atlante Mytišči, Košiciach, Pardubiciach, Petrohrade či rodnom Zvolene. Vyskúšal si aj pôsobenie v zámorí, v NHL za Nashville Predators absolvoval šesť stretnutí. Už skôr Amur ukončil spoluprácu aj s Mikkom Pyöräläm, Denisom Ježovom, Alexejom Kosourovom, Sergejom Pereťaginom, vymenil Olega Piganoviča a angažoval pritom iný poltucet korčuliarov.

Halák na štyri týždne do druhej ligy

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa dohodol na spolupráci s nemeckým druholigovým klubom EHC Lausitzer Füchse. Informuje o tom oficiálny web desiateho mužstva II. bundesligy. Dvadsaťsedemročný Bratislavčan od skončenia uplynulého ročníka NHL nechytal. Počas leta si doliečoval členok, ktorý si zranil v polovici apríla. Jednotka klubu zámorskej profiligy St. Louis Blues pre spomenuté zranenie odchytala vo vyraďovacej časti NHL iba necelé dve stretnutia a nepredstavila sa ani na májových majstrovstvách sveta. Za tím Lausitzer Füchse by mal Halák nastúpiť už počas najbližšieho víkendu.

"Ocitli sme sa v náročnej situácii, keďže dvoch brankárov máme zranených. V tabuľke tiež nie sme vysoko a jeho príchodom by sme chceli dať mužstvu nový impulz," povedal manažér klubu Ralf Hantschke a doplnil: "Prichádza k nám na štyri týždne. Ak sa NHL začne skôr, pochopiteľne, odíde do St. Louis."

V prechádzajúcich dňoch sa v súvislosti s Jaroslavom Halákom spomínala možná dohoda so Spartakom Moskva v KHL.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tasr

Súvisiace články