Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V KHL sa začína boj o každý bod. Zahrá si Slovan Play off?
Zdielať na

V KHL sa začína boj o každý bod. Zahrá si Slovan Play off?

KHL má za sebou polovicu základnej časti. Nováčik z Bratislavy po nej útočí na účasť v play off. Pretože Slovanu patrí v Západnej konferencii 6. miesto.

Po troch týždňoch opäť doma

Po troch týždňoch nastúpia hokejisti Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige na ďalší domáci zápas, v stredu 21. novembra privítajú Torpedo Nižnij Novgorod. S rovnakým súperom sa stretli aj uplynulú nedeľu, na jeho ľade prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch.

Oba tímy bojujú v Západnej konferencii o play off, Slovan je momentálne šiesty a má o dva body viac ako siedmy Nižnij Novgorod. Stredajší súboj v Slovnaft aréne je už dávno vypredaný. Slovan stretnutím začína sériu domácich duelov, v ktorej privíta ešte v piatok 23. novembra Atlant Mytišči a v nedeľu 25. novembra Lokomotiv Jaroslavľ.

Šatan stále chýba

V zostave Slovana už je znova aj Milan Bartovič, ktorý mesiac pauzoval pre zlomeninu malíčka na pravej ruke. Návrat do zápasového rytmu absolvoval počas predchádzajúceho tripu v Rusku. "Už som bol v poriadku a dosýta som si zahral. Herný výpadok tam síce bolo cítiť, najmä v prvých dvoch dueloch, až v treťom som sa cítil lepšie. Chcel som na ľade stráviť čo najviac času. Skutočnosť, že zápasy nasledujú v rýchlom tempe, nám neprekáža. Už sme si na KHL zvykli," povedal Bartovič.

Slovenskému účastníkovi KHL bude v stredu i v ďalších zápasoch chýbať zranený kapitán Miroslav Šatan. Slovan súbojom s Mytišči uzavrie prvú polovicu sezóny. S prvými 25 stretnutiami v lige vládne v klube spokojnosť. "Som zatiaľ spokojný s umiestnením, atmosférou v tíme i s pracovitosťou hráčov. Keď si udržíme a ubránime terajšie postavenie, splníme náš cieľ - postúpiť do play off. Do konca základnej časti je však ešte ďaleko. Najbližšie nás čaká Nižnij Novgorod, proti ktorému chceme uspieť. Po ňom príde ďalší súper. Bude to pre nás ťažšie a ťažšie, súperi nás majú už prečítaných, hrajú proti nám zodpovednejšie, berú nás vážnejšie ako v úvode sezóny," vyjadril sa tréner Rostislav Čada.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články