Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Medvedev si vie predstaviť slovenské derby v KHL
Zdielať na

Medvedev si vie predstaviť slovenské derby v KHL

Podľa Medvedeva dali fanúšikovia najlepšiu odpoveď na otázku, či Slovan patrí alebo nepatrí do KHL,

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev nechýbal v pondelok večer v hľadisku Slovnaft arény na zápase medzi Slovanom Bratislava a SKA Petrohrad (4:2). Medvedev je zároveň aj šéfom tímu z mesta na Neve. Príchod Slovana do súťaže privítal. Už vlani počas majstrovstiev sveta pripustil, že Bratislava by mohla byť ďalším mestom na mape KHL. Po roku sa tento jeho plán stal realitou. "Najlepšiu odpoveď na to, či Slovan patrí alebo nepatrí do KHL, dali fanúšikovia, ktorí chodia na štadión. Aj proti Petrohradu bolo vypredané. Značí to, že fanúšikovia prijali projekt KHL v Bratislave. Svojimi hlasivkami ženú Slovan dopredu a v aréne je skvelá atmosféra," povedal Alexander Medvedev.

V Kontinentálnej hokejovej lige, ktorá vznikla na základoch ruskej súťaže, hrajú už kluby zo Slovenska, Česka, Lotyšska, Bieloruska, Ukrajiny, Kazachstanu a Ruska. Liga sa nebráni ani ďalšiemu rozširovaniu. V budúcnosti by chcela byť celoeurópskou. "Už dávno sme vyvinuli projekt, na základe ktorého sa chceme posunúť dopredu. Ak by sme boli uzavretí, nemohli by sme urobiť pokrok. KHL by mala mať podporu v celej Európe. Momentálne sú naše plány rozšíriť súťaž na celkovo 32 tímov. Po tom už budeme môcť hovoriť o veľkej lige. Teraz je v súťaži 26 tímov, ostáva nám ešte šesť voľných miest. Na budúcu sezónu máme štyroch vážnych kandidátov. V KHL by chceli hrať Medveščak Záhreb, Miláno a ruské kluby Togliatti a Ťumeň. Ak vstúpia, potom ostanú ešte dve voľné miesta," uviedol Medvedev.

V budúcnosti by do súťaže mohol pribudnúť aj niektorý ďalší slovenský klub.

Potenciál i zázemie na projekt KHL majú predovšetkým Košice. "Ich funkcionári by sa mohli inšpirovať príkladom Slovana. Bolo by zaujímavé mať v súťaži slovenské derby. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť," povedal Alexander Medvedev.

V zámorskej NHL sa začal v nedeľu lockout a kluby KHL môžu angažovať ďalšie hviezdy svetového hokeja. Petrohrad v utorok podpísal zmluvu s Iľjom Kovaľčukom z New Jersey, Slovan by mal posilniť už v sobotu proti Omsku Ľubomír Višňovský. Do ligy prídu predovšetkým ruské hviezdy. Vedenie KHL už dopredu stanovilo podmienky, za akých môžu kluby podpisovať kontrakty s hráčmi z NHL. "Je veľmi dobré, ak prídu do KHL hráči ako Kovaľčuk. Na jednej strane to upriamuje pozornosť na ligu a na druhej to môže spôsobiť menšie problémy pre kluby. Myslím si, že sme našli riešenie, ktoré je výhodné pre všetkých. Fanúšikovia uvidia najlepších hráčov a nenaruší to ani regulárnosť súťaže," dodal Alexander Medvedev.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články