Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Handzuš v extralige s dvomi gólmi, Martin s výhrou po ôsmich prehrách
Zdielať na

Handzuš v extralige s dvomi gólmi, Martin s výhrou po ôsmich prehrách

Zdroj: mshk žilina

V 19. kole hokejovej Tipsport extraligy sa predstavil aj Michal Handzuš. Banskú Bystricu priviedol dvomi gólmi v Žiline k víťazstvu!

MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)

Góly: 6. R. Krajči (T. Troliga, Staňo), 10. T. Varga (O. Ďuriš, M. Kokavec), 38. K. Jass (Krajči), 45. K. Jass (Staňo, T. Troliga) - 5. T. Zigo (Petro), 20. Handzuš (Bambúch, Lukacevic), 30. B. Jankovič (Kolesnikovs, Ketner), 37. Handzuš (Lukacevic, M. Hudec), 50. M. Styk
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bachúrik - Lokšík, Kalina, 1142 divákov

Žilina: M. Laco - Rúfus, Sekáč, Brcko, Staňo, J. Dlouhý, Leško, Niník - M. Drevenák, V. Škoda, Lažo - K. Jass, T. Troliga, R. Krajči - M. Kokavec, O. Ďuriš, T. Varga - Drábek, Valášek, Kluka
Banská Bystrica: Dzubina - Bambúch, Kubka, J. Predajniansky, M. Styk, Novajovský, Kolešnikovs, Ketner - Lukačevič, Handzuš, M. Hudec - Ján Sýkora, Heizer, B. Jankovič - F. Nemček, Češík, Lamper - Petro, T. Zigo, Marcinek

V úvode stredoslovenského derby mali možnosť ísť do vedenia domáci pri vylúčení Sýkoru. Početnú prevahu však nevyužili a boli to hostia, ktorí sa v 5. min zásluhou Ziga dostali do vedenia. Žilinčania odpovedali rýchlo, o 41 s dostal Krajči ideálnu prihrávku na modrú čiaru a vyrovnal. V 10. min sa po sérii chýb "baranov" na modrej čiare k puku dostal domáci Varga a strelou do poloprázdnej bránky druhýkrát prekonal Dzubinu. Tempo hry potom opadlo. V 16. min mohol zvýšiť vedenie domácich Troliga, ale sám pred Dzubinom sa nepresadil. V 20. min v presilovej hre skóroval Handzuš (2:2).

Druhá časť stretnutia bola vyrovnaná. V 22. min sa po závare pred bránkou hostí nepresadil Kokavec. V 30. min Laco ešte Bambúchovu strelu kryl, ale o minútu neskôr už bol na Jankoviča krátky. Na strane Žiliny bolo aj šťastie, keď Novajovského strela v 33. min skončila len na ľavej Lacovej žŕdke. Záver tretiny bol zaujímavý. Michal Handzuš v 37. min pridal aj svoj druhý gól v stretnutí. O minútu neskôr využila nezištnú prihrávku Krajčiho nová akvizícia domácich Jass a znížila stav na 3:4.

V úvode poslednej tretiny mali domáci veľkú šancu na vyrovnanie, keď 67 s hrali v početnej prevahe o dvoch hráčov, ktorú však nevyužili. Vyrovnanie prišlo v 45. min, keď sa strelou z medzikružia presadila nová akvizícia Žiliny Jass. V závere desaťminútovky mali dobré strelecké príležitosti Lažo a Jass, ale stav sa nemenil. V 50. min unikol obranca Styk. Strelou z ľavej strany zaskočil prekvapeného Laca a poslal Banskobystričanov do vedenia 5:4. Poslednú domácu príležitosť na vyrovnanie mal v predposlednej minúte aktívny Jass, ale Dzubina jeho únik kryl. Žilina hrala posledných 33 s bez brankára, ale vyrovnať sa jej nepodarilo.

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "Do zápasu sme vstupovali s tým, že chceme hrať ako proti Košiciam. To sa nám v prvej tretine darilo. Boli sme pohybovo lepší, mali sme šance, no škoda, že sme ich nevyužili viac. V druhej tretine prišiel útlm, robili sme chyby a inkasovali lacné góly. V závere sa šťastie za stavu 4:4 od nás odvrátilo, inkasovali sme a duel prehrali. Škoda, v dôležitom zápase sme sa chceli odraziť od dna. Musíme bojovať ďalej."

Vladimír Országh (tréner Bystrice): "Začali sme vlažne, Žilina bola v prvej tretine lepším mužstvom. Potom sme sa prebudili, lepšie korčuľovali, boli aktívnejší. Sme radi, že v šesťbodovom zápase sa nám podarilo zvíťaziť. Robili sme však veľa individuálnych chýb a v závere sme mali aj trochu šťastia. Som rád, že sme v Žiline bojovali

MHC Mountfield - ŠHK 37 Piešťany 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 38. Michal Važan (J. Markovič, M. Beran), 44. T. Petruška (M. Hollý, Murček), rozh. sam. nájazd T. Petruška - 14. H. Ručkay (Peško), 28. Chylo (Peško)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gajan, Tornay, 1000 divákov

 

MHC: Šúrek - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., S. Hriňa, J. Perniš, Tupý, Zukal, R. Slávik - J. Markovič, M. Beran, Michal Važan - Murček, M. Hollý, T. Petruška - Korytko, M. Horský, Mikušovič - Jozef Kentoš, Dírer, L. Vartovník
Piešťany: Tomek - Brňák, V. Urban, Drgoň, R. Filip, A. Kolník, Cunik, A. Hruška, Bučka - T. Melichárek, Mertel, Stupka - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - S. Saliji, V. Nemec, Otčenáš

Favorizovaní hostia začali lepšie. V prvej tretine mali lepší pohyb, pôsobili sebavedomejším dojmom. V 4. min mal S. Saliji na hokejke otvárací gól, ale počas presilovky netrafil prázdnu časť Šúrekovej bránky. Hostia boli aktívnejší, ale domáci ich do čistých šancí nepúšťali. V 14. min išli Piešťanci do vedenia. Nepokrytý H. Ručkay z otočky využil Šúrekov zakrytý výhľad - 0:1. V 16. min sa potom obtočil okolo Tomekovej bránky domáci Markovič, ale piešťanský gólman jeho strelu vyrazil.

Po zmene strán sa v úvode druhej tretiny natlačil pred Šúreka Haring a vzápätí si Tomek poradil s Beranovou strelou. V 28. min nechali martinskí obrancovia veľa priestoru osamotenému Chylovi a ten prekvapil Šúreka - 0:2. O minútu nevyužil prečíslenie dvoch proti jednému Murček. V 32. min zahrali domáci dobre presilovku, ale opäť sa gólovo nepresadili. Podarilo sa im to v 38. min. Markovič pretlačil puk na Važana a nová posila Martinčanov strelila kontaktný gól.

Na začiatku tretej tretiny sa "kosačky" ubránili presilovke a potom v 44. min Petruška strelou švihom vyrovnal - 2:2. Tlak Martina zosilnel, v 49. min Murček netrafil odkrytú Tomekovu bránku. V 52. ušiel v oslabení Stupka, ale na lepšie zakončenie už nemal dostatok síl. A keď sa v 58. min neujala ani Hollého tečovaná strela, zápas dospel do predĺženia. O konečnom výsledku nerozhodol ani nadstavený čas, víťazstvo Martinu po ôsmich prehrách za sebou zabezpečil až premenený samostatný nájazd Petrušku.

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Bolo to kvalitné, bojovné a dramatické stretnutie. Boli sme vo veľmi ťažkej pozícii, prehrávali sme už 0:2, ale aj za tohto stavu sme verili, že zápas otočíme. Podarilo sa to aj preto, lebo naši hráči bojovali a nevzdali to."
Milan Klement (tréner Piešťan): "Zápas sme začali dobre, dostali sme sa do dvojgólového náskoku. Škoda zbytočného gólu na konci druhej tretiny, ktorým sa súper dostal do hry. Pred treťou tretinou sme si povedali, ako zápas udržať v náš prospech, ale v prečíslení Martin vyrovnal a potom bol už nebezpečnejší. Získali sme síce bod, ale mali sme v Martine vybojovať všetky tri. Preto som nespokojný s konečným výsledkom."

HK 36 Skalica - HK Poprad 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Góly: 12. Hvila (Vandas), 32. Buc (Sabolič), 36. Buc (R. Tomas), 48. Hvila (Vandas, Suchý), 56. R. Tomas (Balán, Buc)
Vylúčení: 0:2 na 2 min, navyše: Balán 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Tvrdoň, Výleta, 1422 divákov

Skalica: Kotvan - Vyrúbalík, I. Ďatelinka, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Trška, M. Srnec, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - Bezúch, Stieler, Sloboda - Kutálek, Holovič, J. Jurík - Kazinota, Klejna, Romančík
Poprad: Nikkilä - M. Šterbák, Suchý, Kovačevič, J. Špelda, D. Kramár, M. Kurali, Jáchym - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Koskinen, Rapáč - S. Takáč, Gríger, Matúš Paločko

Do zápasu aktívnejšie vstúpili hostia, no na Kotvanovi postupne stroskotali Balán, Rapáč i Koskinen. Na opačnej strane našiel Školiak voľného Preisingera, jeho strelu Mikula bez problémov chytil. V 9. min hostia nedovolene zastavili Pálffyho a rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré sám faulovaný hráč nepremenil. Skóre duelu otvoril v 12. min hosťujúci Hvila. Ku koncu tretiny Popradčania nevyužili veľkú gólovú príležitosť, Tomas i Buc minuli prázdnu bránku. Na opačnej strane rovnako trestuhodne spálil svoju šancu Jurík.

V úvode druhého dejstva si domáci zahrali presilovku. Azda najväčšiu šancu v nej mal Pálffy, ktorého Nikkilä aj s dávkou šťastia vychytal. V polovici stretnutia sa hostia dostali na rozdiel dvoch gólov, keď Kotvana strelou z pravého kruhu prekonal Buc. V 36. min pridal Buc svoj druhý gól v zápase a Poprad vyhrával už 3:0.

V 44. min sa o štvrtý presný zásah hostí usilovala trojica Vandas, Klouda, Hvila, no Kotvana sa ani jednému z nich nepodarilo prekonať. O štyri minúty neskôr gólovo zakončil peknú kombinačnú akciu Popradu Hvila. V 56. min minul Balán prázdnu bránku, dorážajúci Tomas mieril presnejšie a pridal piaty gól hostí. Skaličania sa v stretnutí na veľa nezmohli, Popradčania ich zaslúžene zdolali aj tretíkrát v sezóne.

Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Nedali sme gól, čo je zlé. Šancí sme si vypracovali veľa, ale nepremenili sme ich a po chybách v defenzíve sme inkasovali. V tretej tretine sme hru zredukovali na tri formácie, no gól sme ani tak nedali. Víťazstvo Popradu je zaslúžené."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Stretnutie začalo obojstranne útočne. Dôležité pre ďalší priebeh bolo, že za stavu 0:0 domáci nepremenili trestné strieľanie. V druhej tretine sme dokázali dvakrát skórovať a v kritických momentoch nás podržal brankár. V záverečnej tretine sme kontrolovali hru a doviedli zápas do víťazného konca."

 HK Nitra - Dukla Trenčín 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Góly: 17. R. Tománek (Hamrák, Podstavek), 20. Ordzovenský (Hamrák), 31. Jokila (Hamrák) - 11. Sojčík (R. Bagin, J. Gašparovič)
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Holienka, Tvrdpň, 1923 divákov

Nitra: M. Valent - T. Nádašdi, P. König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, F. Kuzma - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Mašlonka, Stümpel, Jokila - R. Tománek, Hamrák, Podstavek - Pupák, Kmeč, Kadura
Trenčín: Škrečko - Biro, J. Koma, Pozník, E. Bagin, Imrich, T. Bokroš, Habšuda, Vizváry - J. Pardavý st., Marosz, T. Klíma - J. Gašparovič, Lelkeš, Sojčík - Jakúbek, Broska, Šišovský - B. Mravík, O. Rusnák, Buliš

 

Domáci začali ofenzívne, tri gólové šance nevyužil Martin Segľa a hoci sa hralo na jednu bránku, vedenia sa prekvapivo ujali Trenčania. Sojčík strelou od ľavého mantinelu prekvapil Valenta v bránke Nitry. Domáci pokračovali v aktívnej hre a v 17. minúte Škrečko strelu od modrej čiary vyrazil iba pred seba, Hamrák posunul puk Tománkovi, ktorý ho doklepol do bránky - 1:1. V posledných sekundách úvodnej tretiny strelila Nitra gól do šatne, keď Hamrák našiel voľného Ordzovenského medzi kruhmi a ten nedal Škrečkovi šancu.

V polovici druhej časti stretnutia sa Nitra dostala pred bránku Dukly a po prihrávke Hamráka prekonal na dvakrát brankára Trenčína fínsky legionár v nitrianskom drese Jokila. Najväčšia šanca hostí v druhej tretine prišla dve minúty pred druhou sirénou, keď Pardavý naservíroval puk Maroszovi, ale ten prestrelil.

V 50. minúte domáci signalizovali gól po strele Mašlonku, no videorozhodca potvrdil, že puk sa odrazil od žŕdky Škrečkovej bránky späť do poľa. O dve minúty neskôr mal Martin Segľa možnosť zvýšiť vedenie Nitry, keď sa dostal do samostatného nájazdu, ale Škrečko ho vychytal. V závere stretnutia sa Trenčania odhodlali k hre bez brankára, skóre sa už nezmenilo (3:1).

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Na začiatku sme nemohli chytiť tempo, ale myslím si, že to bolo dané rešpektom z Dukly. O osude stretnutia rozhodol druhý gól v závere prvej tretiny. My sme potom nepremenili množstvo príležitostí, ale v závere sme si výsledok postrážili."
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Začali sme dobre, snažili sme sa pokryť stredné pásmo a vyčkať na príležitosť, čo sa nám podarilo. Potom sme však inkasovali dva góly a od toho momentu sme sa nevedeli dostať z kŕča. V ďalšom priebehu stretnutia sme boli málo efektívni v zakončení."

HKM Zvolen - HC Košice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 20. Michal Chovan (L. Jurík, Škvaridlo), 24. P. Zuzin (P. Hraško), 36. P. Huňady (Síkela, Martin Ďaloga), 48. Brabenec (Podkonický, P. Hraško), 55. Škvaridlo (L. Jurík, Michal Chovan) - 3. Mlynarovič (Marek Slovák), 60. Matúš Chovan (Deyl, Marcel Haščák)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Michal Novák (Košice) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga, P. Jonák - R. Bednár, V. Snášel, 2424 divákov

Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, L. Zuzin - Martin Ďaloga, P. Huňady, Síkela
Košice: Hylák - Michal Novák, Šeda, Kolba, Deyl, M. Macejko, M. Takáč - Marcel Haščák, Bulík, R. Jenčík - Š. Novotný, T. Marcinko, Matúš Chovan - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Jokeľ, Marek Slovák, Mlynarovič



Vo Zvolene začali lepšie hostia. Už v tretej minúte vyťažili z chybnej rozohrávky domáceho obrancu, keď sa presadil peknou strelou spoza kruhu Mlynarovič - 0:1. Košičania potom nevyužili dve presilové hry, čo ich mohlo mrzieť už v 16. minúte. Puk nahadzoval z krídla Ďaloga, tečoval ho Huňady a až videorozhodca musel posúdiť, či sa dostal za bránkovú čiaru. Nestalo sa tak, no Zvolenčania napokon vyrovnali. Necelú polminútu pred klaksónon sa tentoraz spoza kruhu presadil Michal Chovan, ktorý prestrelil Hyláka.

Úvod druhej tretiny pre zmenu patril domácemu tímu. V 24. min pri presilovej hre predviedol peknú akciu P. Zuzin, ktorý prešiel s pukom od obrannej modrej čiary, vystrelil a trafil žŕdku. Puk však dosledoval a napokon bekhendom zakončil - 2:1. Veľký tlak predviedol líder tabuľky v polovici zápasu, keď ho nakopla presilovka, ale z množstva šancí sa puk nedostal za brankára hostí. Vyrovnanie mal potom na hokejke voľný Haščák, ale z dvoch metrov neprekonal Šimka. Väčšiu aktivitu však mali na hokejkách zvolenskí hráči, čo využili v 36. min, keď sa pravej strany presadil dobrou strelou Huňady.

V tretej tretine domáci vyťažili z presilovky o dvoch hráčov, hrali ju takmer 80 sekúnd, keď po kombinačnej akcii v útoku zvýšil v 48. min zblízka na 4:1 Brabenec. Košice potom mali prevahu v presilovke, ale nekorigovali stav. Naopak, Zvolenčanom vyšiel v 55. min protiútok, L. Jurík pripravil Škvaridlovi puk ako na podnose a ten ho pri pravej žrdi umiestnil do voľného priestoru. Na piaty gól lídra hostia odpovedali v závere zápasu, keď sa z presilovky presadil po strele z pravého kruhu Matúš Chovan.

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Mužstvo podalo veľmi dobrý kolektívny výkon a odviedlo dobrú robotu. Košice prišli k nám s niečím novým, zachytávali nás v rozohrávke, no my sme už v priebehu prvej tretiny niektoré veci zmenili, čo nám vychádzalo najmä v druhej tretine. Dali sme aj nejaké góly a rýchlym prístupom sme dostali súpera aj pod tlak. Dve tretiny sme dominovali, hrali svoju hru, dostali sme sa do pohody a tým sme aj niektoré veci prekombinovali. Sme radi ,že sme tento zápas vyhrali, pretože Košice majú stále svoje meno, a preto si toto víťazstvo ceníme."

Milan Staš (tréner Košíc): "Dobrý vstup do zápasu sme si premrhali v záverečnej minúte prvej tretiny, keď sme inkasovali gól. Nemyslel som si, že takto nami otrasie tento moment. Druhá tretina bola z našej strany katastrofálna. Zbytočne sme faulovali, často sme boli vylúčení a súper to využil. Za stavu 1:3 sme ešte chceli niečo urobiť so zápasom, bola tam aj nejaká šanca, ale Zvolen bol dnes určite lepším tímom. Využil predovšetkým presilové hry a zaslúžene zvíťazil. Mrzí ma, že skúsení hráci mužstvo nepotiahli, čaká ma ešte veľa práce."

Súvisiace články