Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Návrat federálneho derby. Snáď neurobím hanbu, verí Čech Vondrka
Zdielať na

Návrat federálneho derby. Snáď neurobím hanbu, verí Čech Vondrka

Praha vs. Bratislava. Rivalita dvoch hlavných miest spoločnej republiky je späť. V tej najlepšej možnej forme - v športovom zápase. Lev Praha privíta v sobotu o 17- tej v rámci hokejovej KHL Slovan Bratislava.

Lev? 7 Slovákov

"Môžeme to prirovnať k derby Sparta - Slavia. Bude to na ostrie noža, sú to vyhecované zápasy a niečo podobné očakávam aj v tomto súboji," povedal pre klubovú stránku HC SLOVAN Bratislava Michal Vondrka. Ako jediný Čech v drese Slovana je pripravený aj na zvýšený záujem médií a divákov. "Pevne verím, že si neurobím hanbu a že vyhráme!"

Tímová stránka Slovana upozorňuje, že v Leve Praha pôsobí enkláva Slovákov. Bartečko, Chára, Marcel Hossa, Juraj Mikúš-obranca, Juraj Mikúš - útočník a brat nášho Tomáša Mikúša, ďalej Tomáš Surový a Lukáš Cingeľ. 

Do Slovana sa navyše práve z Prahy vracia Michal Sersen. Vedenie českého účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy síce 26-ročného obrancu v stredu vymenilo do Avtomobilistu Jekaterinburg. Generálny manažér Slovana Maroš Krajči sa však vo štvrtok nadránom dohodol s klubom spod Uralu na príchode gelnického rodáka. Ten uzavrel so staronovým zamestnávateľom zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2015.

Rozstrieľaný Sibir

Sersen s "belasými" získal dva slovenské majstrovské tituly. V rokoch 2003 až 2006 si vyskúšal zámorský hokej, v juniorskej QMJHL hrával za Rimouski Océanic a Québec Remparts. V máji 2012 sa podieľal na striebornej medaile slovenskej reprezentácie, v jednom zápase sa predstavil aj na MS 2011 na Slovensku.

Slovan Bratislava odchádzal do Prahy dobre naladený. A to po víťazstve nad Sibirom Novosibirsk 6:2. Pozrite si zostrih.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články