Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Sekera a Tatar sa nebránia Slovanu, Dukla chce Trenčanov
Zdielať na

Sekera a Tatar sa nebránia Slovanu, Dukla chce Trenčanov

Hokejový Slovan Bratislava by mohli počas výluky v zámorskej NHL v prípade obojstranného záujmu posilniť aj obranca Andrej Sekera a útočník Tomáš Tatar.

Sekera je v týchto dňoch v Buffale, kde si doťahuje mimohokejové záležitosti ohľadom auta a bývania. Na Slovensko by sa mal vrátiť v druhej polovici budúceho týždňa. V zámorí je momentálne lockout a sezóna sa v pôvodne plánovanom termíne 11. októbra pravdepodobne nezačne. Sekera sa však s prípadným naskočením do herného kolotoča neponáhľa. Podľa pôvodných plánov mal iba v závere tohto týždňa začínať v Buffale tréningový kemp. Ak sa lockout bude naťahovať, bude si hľadať nové pôsobisko. "Chcel by som niekde hrať, ale skôr ako o mesiac nie. Ešte si kvalitne potrénujem a potom sa rozhodnem, čo budem robiť ďalej. Skôr ako koncom októbra alebo začiatkom novembra to nebude. Vtedy by som chcel mať jasno, kde sezónu odohrám," povedal pre denník Šport Andrej Sekera.

Dvadsaťšesťročný obranca sa o prípadnom ďalšom pôsobisku bude radiť s agentom Allanom Walshom. Podľa vlastných slov rozmýšľa len o švajčiarskej NLA a ruskej KHL. Pôjde do klubu, ktorý ho zaplatí a ktorý bude mať na súpiske voľné miesto. Otvorené je aj pôsobenie v slovenskom tíme KHL Slovan Bratislava. "Doteraz ma z tohto klubu nikto nekontaktoval, ale pre mňa osobne by to bolo veľmi pekné hrať pred domácim publikom. To je všetko, čo môžem k tomu povedať. Ak by ma jeho manažment oslovil, dopredu by som určite nehovoril nie," nevylúčil pre Šport Sekera štart v tíme nováčika KHL.

Pôsobeniu v Slovane sa nebráni ani Tomáš Tatar, ktorý je hráčom Detroitu. Red Wings mu dali povolenie pôsobiť v Európe do 10. októbra, potom by sa mal hlásiť v Grand Rapids v AHL. O Tatara má záujem aj Dukla Trenčín, ktorá by rada angažovala tiež ďalších hráčov so vzťahom k Trenčínu. "Marián Hossa bude ešte potrebovať pár týždňov, aby si definitívne vyskúšal, ako na tom je. Marián Gáborík je rovnako po zranení ramena, Zdeno Chára je zatiaľ v USA, ale keď sa vráti, porozprávame sa. Nádejne to však vyzerá s Tomášom Kopeckým, ktorý je momentálne na Floride, ale prejavil záujem. No a na koniec som si nechal jednu bombu - rokujeme s Tomášom Tatarom,“ uviedol pre Šport generálny manažér Dukly Trenčín Andrej Kollár.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

tasr - Sekera strieľa gól do siete Detroitu

Súvisiace články