Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Okrem Slovana žiari v KHL aj Záborský. Strelil už tri góly
Zdielať na

Okrem Slovana žiari v KHL aj Záborský. Strelil už tri góly

Nekompromisne vstúpil do svojej premiérovej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) slovenský útočník Tomáš Záborský, keď v doterajších troch dueloch klubu Avangard Omsk strelil tri góly a pridal k nim aj jednu asistenciu.

Prvý presný zásah pomohol "jastrabom" iba k bodu, no pondelkové dva góly už znamenali víťazstvo po predĺžení. Proti Barysu Astana trenčiansky odchovanec najprv asistoval Antonovi Belovovi, ktorý v presilovke otvoril skóre duelu. Neskôr v 44. min dotlačil puk po dvoch strelách Belova a zvýšil na 3:1, no hosťom sa podarilo vyrovnať a vynútiť si predĺženie. V ňom mladý slovenský krídelník dobre clonil gólmanovi Barysu, po strele D. Siomina sa puk dostal na jeho hokejku a popri bezmocnom Poluektovovi rozhodol. "Bol to veľmi ťažký duel, pretože Barys predtým prehral dve stretnutia a dobre sa na zápas pripravil," povedal Tomáš Záborský, ktorý prišiel do Avangardu po troch sezónach vo fínskom mužstve Ässät Pori.

Lepší začiatok súťažného ročníka si mladý hokejista ani nemohol želať. V tabuľke produktivity KHL je s ďalším triom piaty a medzi kanoniermi je druhý s ďalšími siedmimi hokejistami. "Cítim sa výborne a je veľmi dobré, že som začal dávať góly. Verím, že to tak pôjde aj ďalej," poznamenal Tomáš Záborský a doplnil: "Samozrejme, že by sme radšej zvíťazili v riadnom hracom čase, no triumf v predĺžení nepriamo pripravuje mužstvo pre play-off, pretože vo vyraďovacej časti môže byť takýchto duelov viac. Som rád, že sme v našli dostatok síl bojovať až do konca."

"S takýmto Záborským Omsk veľmi rýchlo zabudne na Červenku."

Streleckú formu slovenského krídelníka si všimli aj viaceré ruské médiá. Za všetky možno spomenúť titulok v Sport-Expresse: "S takýmto Záborským Omsk veľmi rýchlo zabudne na Červenku." Český center Roman Červenka patril v predchádzajúcej sezóne k výrazným oporám Avangardu, keď v základnej časti mal bilanciu 23 gólov a 16 asistencií. V play-off, v ktorom Omsk nestačil vo finále na Dinamo Moskva, nazbieral spolu 21 bodov za 11 presných zásahov a 10 gólových prihrávok. Pred touto sezónou sa Červenka rozhodol skúsiť šťastie v NHL a dohodol sa s Calgary Flames.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články