Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
KHL začala! Záborský prvým slovenským strelcom
Zdielať na

KHL začala! Záborský prvým slovenským strelcom

Pohár Lokomotivu pre úradujúceho majstra OHK Dinamo Moskva.

Súbojom medzi minuloročnými finalistami OHK Dinamo Moskva a Avangard Omsk o Pohár Lokomotivu sa v utorok začal nový ročník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Obhajca Gagarinovho pohára OHK Dinamo Moskva si poradil s Avangardom Omsk 3:2 po samostatných nájazdoch. Hneď pri svojom debute v KHL strelil v drese nového zamestnávateľa Avangardu Omsk gól slovenský útočník Tomáš Záborský, keď sa presadil v 54. min a vyrovnal na 2:2. Po spomenutom nerozhodnom výsledku v riadnom hracom čase i následnom predĺžení však nepremenil svoj samostatný nájazd, a tak sa z víťazstva tešili úradujúci majstri. Záborského krajan a súper v drese Dinama Moskva, obranca Dominik Graňák, sa bodovo nepresadil.

Aj v novom ročníku KHL bude mať Slovensko svojho zástupcu. Po odchode HC Lev z Popradu do Prahy sa súťaž bude hrávať v Bratislave, nováčikom nadnárodnej ligy je úradujúci slovenský majster HC Slovan. "Belasí" odohrajú prvý zápas vo štvrtok 6. septembra, v domácom prostredí privíta ukrajinský Donbass Doneck.

Výsledok - utorok:

OHK Dinamo Moskva - Avangard Omsk 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. Kokarev (Solovjov, Cvetkov), 49. Anisin (Gorochov, Šafigulin), rozhodujúci sam. nájazd: Cvetkov - 8. Kurianov (Salmela), 54. TOMÁŠ ZÁBORSKÝ (Škoula, Frolov)

Súvisiace články