Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Šatan podpísal zmluvu so Slovanom
Zdielať na

Šatan podpísal zmluvu so Slovanom

Útočník Miroslav Šatan podpísal skúšobný kontrakt s nováčikom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) tímom HC Slovan Bratislava. Vo štvrtok o tom informovalo vedenie KHL na svojej oficiálnej webstránke. Skúsený zakončovateľ môže nastúpiť za "belasých" v prípravných dueloch.

Prvý zápas? O týždeň

Znamená to, že skúsený zakončovateľ môže nastúpiť za "belasých" v prípravných dueloch. Už v utorok tréner Slovana Rostislav Čada prezradil, že sa so Šatanom ústne dohodol. "Miro trénuje a dohodli sme sa, že v zápase sa predstaví v nasledujúcom týždni," uviedol R. Čada. Držiteľ štyroch medailí z majstrovstiev sveta Miroslav Šatan môže hrať za Slovan už v piatok vo Švédsku proti Linköpingu, no pravdepodobne nastúpi až v piatok 24. augusta v domácom súboji European Trophy proti fínskemu klubu JYP Jyväskylä.

Hokejový útočník Miroslav Šatan sa stal prvým slovenským reprezentantom so štyrmi medailami z majstrovstiev sveta. K zlatu z Göteborgu 2002, striebru z Petrohradu 2000 a bronzu z Helsínk 2003 pridal na ďalšom turnaji vo fínskej metropole striebro. V prvých troch prípadoch bol Šatan kapitánom, tento rok asistentom lídra kabíny Zdena Cháru.

Hokejový gentleman

"Finále s Ruskom nám nevyšlo podľa predstáv, ale musíme sa na všetko pozrieť s nadhľadom. Rusi hrali výborne, na turnaji neprehrali ani jeden zápas a aj dnes ukázali svoje kvality. Ak sa však pozrieme na celý turnaj, potom sa nemáme za čo hanbiť. Odchádzame z Helsínk so striebrom a hlavy máme hore. Som hrdý na toto mužstvo a ďakujeme za podporu, ktorú sme dostali z domova," povedal po finálovom zápase Šatan.  

Miro Šatan patrí medzi hokejových gentlemanov. Dokázal to aj počas návštevy televízie JOJ. V štúdiu Novín o 12:00 rozprával o striebornej medaile z majstrovstiev sveta vo Fínsku. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články