Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO. Šatan od budúceho týždňa v drese Slovana
Zdielať na

VIDEO. Šatan od budúceho týždňa v drese Slovana

Hokejisti Slovana Bratislava v utorok utrpeli v dueli s pražskou Spartou (3:5) prvú prehru v príprave. Po stretnutí kouč "belasých" Rostislav Čada prezradil pozitívnu správu...

Papier? Stačí ústna dohoda

Onedlho bude môcť počítať aj s Miroslavom Šatanom. Skúsený útočník sa už nejaký čas pripravuje so Slovanom a v najbližšom čase by mal podpísať kontrakt.

"Miro s nami už dlhšie trénuje. Som s ním predbežne dohodnutý, že nastúpi v budúcotýždňových dueloch po návrate tímu zo Švédska," potvrdil aj pre TV JOJ český kouč po utorňajšom súboji European Trophy proti Sparte. Tridsaťsedemročný útočník by mal podpísať kontrakt s bratislavským klubom v najbližších dňoch.

Prvý, čo má štyri...

"K definitíve chýba už len málo. Možno som prezradil viac, ako som mal. Takáto informácia by mala byť zverejnená až po uzavretí zmluvy, ale ja pevne verím, že čoskoro príde k podpisu a naše predbežné dohody - pokiaľ Mira poznám - budú platiť," dodal Čada na margo návratu kapitána z vlaňajšej majstrovskej extraligovej sezóny.

Šatan bol vo vyjadreniach bol opatrnejší

Skúsený 37-ročný krídelník Šatan tieto správy nepoprel. "Bavili sme sa o možnosti, že by som budúci týždeň hral. Nič nie je definitívne, no zvažujeme možnosť, že by som vyskúšal nejaké prípravné zápasy. Nemôžem nič uponáhľať. Zatiaľ som veľmi krátko na ľade a musím sa dostať do takej formy, aby som bol schopný odohrať zápas," poznamenal odchovanec topoľčianskeho hokeja. Fanúšikovia Slovana veria, že dlhoročná hviezda zámorskej NHL a opora slovenskej reprezentácie podpíše zmluvu s ich klubom. Šatan však nechce nič predbiehať. "Nič nie je definitívne. Zatiaľ by som nerád hovoril o ďalších možnostiach. Myslím si, že v priebehu nasledujúcich pár týždňov sa všetky veci utrasú," dodal držiteľ štyroch medailí z majstrovstiev sveta.

Hokejový útočník Miroslav Šatan sa stal prvým slovenským reprezentantom so štyrmi medailami z majstrovstiev sveta. K zlatu z Göteborgu 2002, striebru z Petrohradu 2000 a bronzu z Helsínk 2003 pridal na ďalšom turnaji vo fínskej metropole striebro. V prvých troch prípadoch bol Šatan kapitánom, tento rok asistentom lídra kabíny Zdena Cháru.

Hokejový gentleman

"Finále s Ruskom nám nevyšlo podľa predstáv, ale musíme sa na všetko pozrieť s nadhľadom. Rusi hrali výborne, na turnaji neprehrali ani jeden zápas a aj dnes ukázali svoje kvality. Ak sa však pozrieme na celý turnaj, potom sa nemáme za čo hanbiť. Odchádzame z Helsínk so striebrom a hlavy máme hore. Som hrdý na toto mužstvo a ďakujeme za podporu, ktorú sme dostali z domova," povedal po finálovom zápase Šatan.  

Miro Šatan patrí medzi hokejových gentlemanov. Dokázal to aj počas návštevy televízie JOJ. V štúdiu Novín o 12:00 rozprával o striebornej medaile z majstrovstiev sveta vo Fínsku. ZÁZNAM TU.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Šatan v drese Slovana

Súvisiace články