Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tento muž okradol legendu Paľa Demitru (†36)...
Zdielať na

Tento muž okradol legendu Paľa Demitru (†36)...

Hokejová legenda Pavol Demitra by sa určite potešil správe, že súd potrestal zlodeja, ktorý sa pred rokom pravdepodobne vlámal do jeho izby a ukradol viacero cenností. Dodnes je však záhadou, ako prekonal uzamknuté dvere novootvoreného luxusného hotela.

Kradnúť mal 32-ročný Jaroslav

"Z hotelovej izby tento páchateľ odcudzil pánske hodinky, notebook, mp3 prehrávač a pánske slnečné okuliare," doplnil bratislavský policajný hovorca František Peczár.

"Bol obžalovaný za jednočinný súbeh prečinu porušovania domovej slobody a krádeže," povedal námestník Krajskej prokuratúry v Bratislave René Vanek.

Pavla Demitru vtedy mrzelo na celej situácií viac to,  že v notebooku mal fotografie a dokumenty súvisiace s rodinou. Podľa krajskej prokuratúry v Bratislave mal 26. apríla kradnúť 32-ročný Jaroslav, ktorého súd odsúdil už začiatkom júla.

Obvinený sa na mieste odvolal

"V uvedenej veci bol trestným rozkazom uznaný za vinného obvinený, ktorému bol uložený trest odňatia slobody 24 mesiacov so zaradením do nápravnovýchovnej skupiny so stredným stupňom stráženia," doplnil Vanek.

Z krádeže boli samozrejme ako prví podozriví hoteloví zamestnanci, ktorí mali prístup do hokejistovej izby ako jediní. Záznamy však túto hypotézu vyvrátili a následne vyšetrovanie ukázalo, že za to môže pravdepodobne Jaroslav. Proti rozsudku sa ale odvolal a tak príde na rad dokazovanie pred súdom. Hlavné pojednávanie je vytýčené na september.

O drahé cennosti prišli o pár dní neskôr aj dánski hokejisti. Zlodeji vtedy vykradli až 13 hotelových izieb a škoda sa vyšplhala na 35-tisíc eur. V tomto prípade ostávajú zlodeji nielen nepotrestaní ale ani nevypátraní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články