Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hokejista Peter Šťastný piaty najlepší Európan histórie
Zdielať na

Hokejista Peter Šťastný piaty najlepší Európan histórie

Kto je najlepším európskym hokejistom všetkých čias? Podľa prestížneho magazínu The Hockey News je ním český brankár Dominik Hašek. Slovenská hokejová legenda Peter Šťastný obsadil 5. priečku.

Okrem Charlamova hrali všetci NHL

Peter Šťastný je podľa magazínu The Hockey News piatym najlepším európskym hokejistom histórie. V najlepšej desiatke figuruje väčšina hráčov, ktorí pôsobili v zámorí. Jedinou výnimkou je na šiestej pozícii Valerij Charlamov. Celkové prvenstvo si v hodnotení hokejového periodika vyslúžil brankár Dominik Hašek, ktorý sa v súčasnosti vo veku 47 rokov neúspešne pokúša vrátiť do NHL.

Na druhú priečku zostavovatelia rebríčka zaradili švédskeho obrancu Nicklasa Lidströma, ktorý po skončení sezóny 2011/2012 oznámil ukončenia aktívnej hráčskej kariéry a stal sa skautom klubu Detroit Red Wings pre Európu. Tretí je útočník tímu Dallas Stars Jaromír Jágr a štvrtý krídelník klubu Anaheim Ducks Teemu Selänne. Za Šťastným a Charlamovom je na siedmom mieste Jari Kurri, za ním nasledujú Pavel Bure, Sergej Fiodorov a najlepšiu desiatku uzatvára Alexander Mogiľnyj.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články